Προγράμματα – Προσκλήσεις

Έργα επέκτασης και αναβάθμισης υποδομών ύδρευσης για την εξασφάλιση της επάρκειας του νερού στην Περιοχή Παρέμβασης της ΟΧΕ αξιοποίησης λιμνών Δυτικής Μακεδονίας / 128

Στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης θα ενισχυθούν παρεμβάσεις που αφορούν υποδομές συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, επεξεργασίας και διανομής νερού, με ειδική μέριμνα στις προβληματικές περιοχές, π.χ. ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος όπου υπάρχει έλλειψη νερού και αύξηση ζήτησης κατά την τουριστική περίοδο) και λοιπές δράσεις και έργα διασφάλισης της ποιότητας του νερού που προορίζεται για πόσιμο νερό.

Κατά προτεραιότητα αντιμετωπίζονται περιοχές που δεν διαθέτουν δίκτυα ύδρευσης καθώς επίσης και περιοχές που αντιμετωπίζουν ζητήματα ποιότητας νερού που αφορούν θέματα δημόσιας υγείας.

Σε ποιους απευθύνεται

  • Δήμοι Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
  • Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
  • Λοιποί φορείς καθ’ αρμοδιότητα

Ως δυνητικοί δικαιούχοι θεωρούνται και όσοι φορείς έχουν συνάψει προγραμματική σύμβαση με τους παραπάνω αναφερόμενους.

Περίοδος υποβολής

από 24/12/2020 έως 31/3/2021 από 24/12/2020 έως 29/4/2021

Η πρόταση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο ΟΠΣ – ΕΣΠΑ 2014-2020 και μόνον η υπογεγραμμένη Αίτηση Χρηματοδότησης υποβάλλεται σε έντυπη μορφή στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΕΥΔ ΕΠ/ΠΔΜ) στη διεύθυνση: ΖΕΠ Κοζάνης, 501 00 Κοζάνη, Κτίριο Περιφέρειας.

Περιοχή εφαρμογής

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Η συγκεκριμένη Πρόσκληση αφορά σε δράσεις που θα υλοποιηθούν εντός της Περιοχής Παρέμβασης της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) για την Αξιοποίηση των Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας.

Όροι και προϋποθέσεις

Οι παρεμβάσεις που θα προταθούν για χρηματοδότηση το πλαίσιο της Δράσης θα πρέπει να είναι συμβατές με …

Τι χρηματοδοτείται

Θα ενισχυθούν παρεμβάσεις που αφορούν υποδομές συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, επεξεργασίας και διανομής νερού. Ενδεικτικά περιλαμβάνονται:

  • Έργα επέκτασης και αναβάθμισης υποδομών ύδρευσης για την εξασφάλιση της επάρκειας του νερού
  • Δομικά έργα ενίσχυσης ύδρευσης και έργα αποκατάστασης υφιστάμενων υποδομών για την εξασφάλιση της επάρκειας του πόσιμου νερού.

Προϋπολογισμός

€ 12.000.000

  • Η Δ.Α. δύναται να τροποποιήσει το συνολικό ύψος της συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης της παρούσας πρόσκλησης ή και να προβεί σε αιτιολογημένη ανάκληση ισχύος της πρόσκλησης, ενημερώνοντας σε κάθε περίπτωση τους Δικαιούχους μέσω της οικείας ιστοσελίδας: www.pepdym.gr
  • Στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης θα ενταχθούν πράξεις, έως το ύψος της συνολικής συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης.

Πηγή