«Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας να υπάρχει τέτοια ομάδα που να κάνει τέτοια δουλειά στην ελληνική κοινωνία» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς για το δημοσίευμα της Guardian περί χειραγώγησης των εκλογών σε περισσότερες από 30 χώρες από ισραηλινή ομάδα χάκερ. «Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες χώρες, οι Έλληνες ψηφοφόροι, οι Έλληνες πολίτες δεν χειραγωγούνται ξέρουν πολύ καλά ποιον ψηφίζουν και γιατί τον ψηφίζουν» ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Σημείωσε ακόμη πως «αν έχει ενδιαφέρον η συζήτηση αυτή είναι ότι προσπαθούν διάφοροι και συγκεκριμένα η αξιωματική αντιπολίτευση να οικοδομήσει μια πλατφόρμα δικαιολόγησης της επερχόμενης πολιτικής ήττας». «Όλα τα υπόλοιπα είναι στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας» πρόσθεσε.

Δήλωσε ακόμη βέβαιος ότι «στο σκέλος και στη διάσταση που περιγράφονται παράνομες πράξεις η ελληνική δικαιοσύνη θα αξιολογήσει τη βαρύτητα των δημοσιευμάτων αυτών και θα κάνει αυτά που είναι να κάνει» αλλά επί της ουσίας – όπως έσπευσε να συμπληρώσει – «είναι αδιανόητο και εκτός κάθε λογικής και κάθε πραγματικότητας να υπονοεί κάποιος ότι υπάρχουν μηχανισμοί που μπορούν να αλλοιώσουν τη βούληση του ελληνικού λαού». «Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας κατάλληλα για σίριαλ και ταινίες αλλά μακριά από την πραγματικότητα» συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι αυτά δεν συμβαίνουν στη χώρα μας.

«Σημαντική η επίσκεψη Μπλίνκεν»

Σχετικά με την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι είναι μια σημαντική επίσκεψη και ότι οι σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ είναι στο καλύτερο επίπεδο της τελευταίας περιόδου. «Η Ελλάδα πάντα επιδιώκει την συνεννόηση, επιδιώκει συνθήκες σταθερότητας και ηρεμίας. Έχουμε αναδείξει τα ειλικρινή και αυθεντικά συναισθήματα των Ελλήνων πολιτών προς τον τουρκικό λαό, έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν μας χωρίζει τίποτα με τον τουρκικό λαό και προς την τουρκική ηγεσία έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι ο τρόπος αντιμετώπισης της διαφοράς που έχουμε, δεν είναι η ένταση, η προκλητική ρητορική, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, υπάρχουν άλλοι δρόμοι και άλλοι οδοί. Η Ελλάδα επιδιώκει την σταθερότητα και ταυτόχρονα βεβαίως είναι ανυποχώρητη σε ότι αφορά την διεκδίκηση την υπεράσπιση της κυριαρχίας της και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας» ανέφερε.

Σε ερώτηση για το αν τα επιδόματα που ανακοινώνει η κυβέρνηση έχουν να κάνουν με το χρόνο των εκλογών είπε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με όσα έχει πει. «Δεν πιστεύω ότι θεωρεί κάποιος ότι είναι περιττές οι παρεμβάσεις αυτές δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο δοκιμασίας για μεγάλα κοινωνικά στρώματα. Είναι μέτρα που γίνονται από το περίσσευμα της οικονομίας και όχι από την υπερφορολόγηση ή τα δανεικά» συμπλήρωσε.

Για τη συνάντηση Τσίπρα -Στουρνάρα αφού σχολίασε ότι ο κ. Στουρνάρας ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα που ο κ. Τσίπρας ήθελε να παραπέμψει στο ειδικό δικαστήριο ανέφερε «πάντοτε οι συναντήσεις θεσμικών προσώπων έχουν ενδιαφέρον. Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής και πως ο κ. Τσίπρας θα την προσεγγίσει».

Για τη συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο που αφορούσε το κράτος δικαίου στην Ελλάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ήταν μια συζήτηση η οποία προκλήθηκε με πρωτοβουλία της ομάδας των Σοσιαλιστών και της Αριστεράς, δύο ομάδων που αντιπολιτεύονται το ΕΛΚ, και ότι έχει ξαναγίνει άλλη μια συζήτηση αντίστοιχη τον Ιανουάριο για την Ισπανία.

Επίσης αναφέρθηκε εκτενώς σε δηλώσεις ευρωβουλευτών από την Πορτογαλία, την Ολλανδία, την Ισπανία αλλά θεσμικών παραγόντων εκ μέρους της προεδρίας του κοινοβουλίου και εκ μέρους της ευρωπαϊκής επιτροπής προκειμένου όπως είπε να υπάρχει μια ευρύτερη αντίληψη του τι συνέβη χθες στο ευρωκοινοβούλιο αλλά και για να αναδείξει ότι απέχει πολύ η συζήτηση που έγινε από την αντιπολιτευτική εικόνα που ορισμένοι θέλουν να διαμορφώσουν και από την επίπονη προσπάθειά τους να διασύρουν την Ελλάδα στο εξωτερικό. «Ακούστηκαν μια σειρά από αντιλήψεις και ακούστηκε και ο αντίλογος και από ευρωβουλευτές και θεσμικούς παράγοντες» σημείωσε.

Για το εάν η Ν.Δ. μπορεί να συνεργαστεί με τον κ. Ανδρουλάκη μετά από όσα είπε, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί και θα πετύχει καθαρή και αυτοδύναμη εντολή.

Πηγή