Μέσο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 3,5% σε ετήσια βάση για την επόμενη 10ετία μπορεί να επιτύχει η Ελλάδα με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης σύμφωνα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρας, σε εκπομπή της ΕΡΤ, ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου, ανέφερε ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης για την Ελλάδα θα αποδεσμευτούν εντός του β’ εξαμήνου.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, ο Γ. Στουρνάρας τόνισε ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης δύναται να οδηγήσουν σε ανάπτυξη της τάξης του 3,5% σε ετήσια βάση για την επόμενη δεκαετία.

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, σύμφωνα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, είναι απαραίτητη προυπόθεση να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και να υπάρξει αύξηση της παραγωγικότητας κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, ο οποίος δήλωσε οι πόροι Ταμείου Ανάκαμψης για την Ελλάδα  θα αποδεσμευτούν μέσα στο β’ εξάμηνο του έτους.

Ο κ. Ντόναχιου ανέφερε σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης ότι «μπορέσαμε να έχουμε το πλαίσιο στήριξης εξ αιτίας μερικών κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων και η ελληνική».

Πηγή