Αθήνα       7-8-2021

Αρ. Πρωτ :Δ12/59093/11436

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑμεΑ ΤΜΗΜΑ ΑμεΑ

Προς:

Διευθύνσεις Κοινωνικής Μέριμνας και Δημόσιας Υγείας Περιφερειών (Με την παράκληση να ενημερωθούν οι φορείς αρμοδιότητάς σας)

Ταχ. Δ/νση : Σολωμού 60

Ταχ. Κώδικας : 10432

Πληροφορίες : Γ.Σπανουδάκης

Τηλέφωνο : 210 5281106

Fax          : 2105281113

E-mail       : [email protected] gr

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΘΕΜΑ: Για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών που δημιουργούνται, λόγω των καιρικών συνθηκών και των πυρκαγιών, σε δομές κοινωνικής φροντίδας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες ανάγκες που δημιουργούνται από τις καιρικές συνθήκες, τις επιχειρήσεις εκκένωσης περιοχών και κατάσβεσης των πυρκαγιών σε διάφορα σημεία της επικράτειας καθώς και την ανάγκη προστασίας των ωφελουμένων, των φιλοξενουμένων και των εργαζομένων σε δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, Ν.Π.Ι.Δ. και Ν.Π.Δ.Δ., παρακαλούμε για τη συνεχή επαγρύπνησή σας και την εφαρμογή των παρακάτω οδηγιών:

Α) Άμεση και πλήρη συμμόρφωση με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, των Αστυνομικών Αρχών και των Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Β) Eπικοινωνία είτε με τη Τηλεφωνική Γραμμή Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας 197 (210 -197 για τηλέφωνο από την περιφέρεια) είτε με τη γραμμή 1135 (ΕΟΔΥ) για τη διαχείριση των προβλημάτων και την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΔΟΜΝΑ ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

Πηγή