Στο αίτημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη για χορήγηση του συνόλου της μέχρι σήμερα σχηματισθείσας δικογραφίας απαντούν κύκλοι του προεδρείου της Επιτροπής. «Η αξιολόγηση του υλικού που κρίνεται κάθε φορά ότι δύναται να χορηγηθεί σε μια άλλη Αρχή αφορά αποκλειστικά και μόνο την εισαγγελική Αρχή που χειρίζεται την υπόθεση», σημειώνουν.

Όπως σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, «η εξεταστική επιτροπή με επιστολή της στις 15/12/2023 και με υπομνηστική επιστολή στις 24/1/2024 ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης αντίγραφα των σχετικών εγγράφων – ανακρίσεων της Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας».

Απευθυνόμενοι μάλιστα προς τους αιτούντες βουλευτές, οι κύκλοι του προεδρείου της εξεταστικής επιτροπής αναφέρουν ότι «η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας βρίσκεται κατά το στάδιο τής κύριας ανάκρισης και ως εκ τούτου με δική του αξιολόγηση το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να διαβιβάσει το υλικό το οποίο από την πρώτη στιγμή, όπως επισημαίνετε, έχει τεθεί στη διάθεση σας προκειμένου να συντάξετε το πόρισμα σας εντός του χρόνου που η Επιτροπή μας έχει ορίσει».

Ως εκ τούτου, καταλήγουν οι κύκλοι του προεδρείου της εξεταστικής επιτροπής «η αξιολόγηση του υλικού που κρίνεται κάθε φορά ότι δύναται να χορηγηθεί σε μια άλλη Αρχή αφορά αποκλειστικά και μόνο την εισαγγελική Αρχή που χειρίζεται την υπόθεση».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή