Ολοκληρωμένη, σύντομη και πρακτική ήταν η διαδικτυακή παρουσίαση που διοργάνωσε ο Ε.Σ.Α όλων των διαθέσιμων ψηφιακών εργαλείων που υπάρχουν σήμερα στη χώρα και αφορούν στο σύνολο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Η εντυπωσιακή συμμετοχή από όλη την Ελλάδα, έδειξε την τεράστια ανάγκη που υπάρχει σήμερα για σωστή πληροφόρηση αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον των επιχειρηματιών για την ψηφιακή τους αναβάθμιση, επιβραβεύοντας τη μεγάλη πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.   

Το πρόγραμμα «e-λιανικό»

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ.Ι.Τσακίρη, το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης «e-λιανικό» που αφορά την επιδότηση με 5.000 ευρώ για δημιουργία e-shop και συνεχίστηκε με την παρουσίαση των ψηφιακών εργαλείων από το Υπουργείο Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αθηναίων, το ΕΒΕΑ, το ΕΕΑ αλλά και τις ιδιωτικές εταιρείες Google, Skroutz, Public, Eurobank & Prosvasis.

Η παρουσίαση έγινε από την πλατφόρμα Streamyard της Google, σε ζωντανή σύνδεση με το κανάλι  You Tube του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και συντονίστηκε από τα κεντρικά της Google Ευρώπης στο Λονδίνο, παρέχοντας τη δυνατότητα απεριόριστης συμμετοχής θεατών και έχοντας ως  εναλλακτική επιλογή την εκ των υστέρων παρακολούθηση της ημερίδας στο link του You Tube του Ε.Σ.Α: https://www.youtube.com/watch?v=ay9ScG1Yv3U

Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης μετά το πέρας της εκδήλωσης, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Τώρα που βλέπουμε φως στο τούνελ της υγειονομικής κρίσης είναι η στιγμή να προετοιμαστούμε για την επόμενη ημέρα. Κληρονομιά που φαίνεται να μένει είναι η ψηφιακή εμπειρία, γι’ αυτό είμαι ευτυχής που για πρώτη φορά πετύχαμε να συναντηθούν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας  σε μια κοινή εκδήλωση στην οποία παρουσίασαν όλες τις υπάρχουσες προτάσεις ψηφιακής αναβάθμισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας.

Το ηλεκτρονικό κανάλι μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και θα μείνει, γι’ αυτό οφείλουμε να το δούμε ως ευκαιρία που θα δημιουργήσει ελπίδα και προοπτική, αρκεί να καταφέρουμε να βοηθήσουμε να το εκμεταλλευτούν και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις που σήμερα φαίνεται να υστερούν. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών που καλείται να κερδίσει για άλλη μια φορά».
 

Πηγή