Η Ρωσία μάχεται πλέον κατά της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ, που τελεί υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ένας από τους στενότερους συμμάχους του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Νικολάι Πατρούσεφ.

Ο Πατρούσεφ είναι ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, θεωρείται από πολλούς ανάμεσα στα φαβορί για διάδοχος του Πούτιν και, σύμφωνα με τον καθηγητή Μαρκ Γκαλεότι, πρόκειται για τον «πιο επικίνδυνο άνδρα στη Ρωσία» με σκληροπυρηνικές απόψεις και επιρροή στον Ρώσο πρόεδρο.

Σύμφωνα με τον Πατρούσεφ, η Δύση προσπαθεί να διαλύσει τη Ρωσία και εν τέλει να την εξαφανίσει από τον πολιτικό χάρτη του κόσμου. «Τα γεγονότα στην Ουκρανία δεν είναι μια σύγκρουση μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου, αλλά είναι μια στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, και πάνω από όλα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας», δήλωσε ο Ρώσος γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά το αφήγημα της Μόσχας που συχνά προσπαθεί να εμφανίσει τις συγκρούσεις στην Ουκρανία σε ένα ευρύτερο πλαίσιο «ζωής και θανάτου» για την ύπαρξη της Ρωσίας.

«Τα σχέδια των Δυτικών είναι να συνεχίσουν να διαλύουν τη Ρωσία και τελικά απλά να την σβήσουν από τον πολιτικό χάρτη του κόσμου», δήλωσε ο Πατρούσεφ στην εφημερίδα Argumenti i Fakti.

naftemporiki.gr

Πηγή