Η Εθνική Αργεντινής από το πρωί της Τρίτης βρίσκεται στα πάτρια εδάφη. Το αεροπλάνο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Εσέισα στις 7:23(2:23 τοπική ώρα) και πρώτος με το κύπελλο στην αγκαλιά του κατέβηκε ο Λιονέλ Μέσι, έχοντας στο πλευρό του τον προπονητή της ομάδας, Λιονέλ Σκαλόνι. Αμέσως μετά την προσγείωση δύο οχήματα της πυροσβεστικής δημιούργησαν με ρίψεις νερού μία αψίδα.

Στη συνέχεια το σύνολο της «αλμπισελέστε» επιβιβάστηκε σε ανοιχτό λεωφορείο και ξεκίνησε την πορεία του για την πλατεία Οβελίσκου, όπου είναι το ραντεβού με τον κόσμο για να γιορτάσουν όλοι μαζί την κατάκτηση του Μουντιάλ.

Καθόλη την διάρκεια της διαδρομής, εκστασιασμένο πλήθος σταματά το λεωφορείο για να αποθεώσει τους ποδοσφαιριστές. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος βρίσκεται στους δρόμους παρά το προχωρημένο της ώρας για να δείξει την λατρεία του στον Μέσι και την παρέα του.

Η Τρίτη 20/12 έχει κηρυχθεί εθνική αργία από την κυβέρνηση της χώρας, ώστε όλοι να μπορέσουν να δώσουν το παρών στη πλατεία Οβελίσκου.

REUTERS/Agustin Marcarian
REUTERS/Matias Baglietto
REUTERS/Mariana Nedelcu

Πηγή