Νέος συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης στην Ουκρανία, με διεθνή ΜΜΕ να μεταδίδουν ότι σημειώνονται εκρήξεις στην πρωτεύουσα της χώρας.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε ότι εκρήξεις έπληξαν την κεντρική συνοικία Shevchenkivskyi του Κιέβου νωρίς την Τετάρτη. «Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο».

Όπως ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση της πόλης, θραύσμα από drone έπληξε δύο διοικητικά κτίρια στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες για θύματα.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό βουλευτή Ολεξίι Γκοντσαρένκο σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις.

Πάντως, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου, Ολεξίι Κουλέμπα, δήλωσε ότι λειτουργούν τα συστήματα αεράμυνας. «Το σύστημα αεράμυνας λειτουργεί. Είναι σημαντικό τώρα να μείνετε σε καταφύγια και ασφαλή μέρη. Η Ρωσία συνεχίζει τον ενεργειακό τρόμο κατά της χώρας μας. Όμως καθημερινά γινόμαστε πιο δυνατοί».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου, δέκα drones Shahed καταρρίφθηκαν στην περιοχή της ουκρανικής πρωτεύουσας σήμερα το πρωί.

Το Ιράν εκτιμάται ότι προμήθευσε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία, η οποία τα χρησιμοποιεί για να στοχεύσει υποδομές και πολιτικούς στόχους στην Ουκρανία.

naftemporiki.gr

Πηγή