ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
10o ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
ΤΜΗΜΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ταχ. Δ/νση: Ζαΐμη 21
Τ.Κ. 26223, Πάτρα
Πληροφορίες: κ. Νικολοπούλου Βάσω
Τηλέφωνο: 2610 221645 και 2610 241183
E-mail: [email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Παράταση ημερομηνίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων»

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Β.Δ. Πελοποννήσου και Δυτ. Ελλάδας έστειλε την παρακάτω επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γεώργιο Πιτσιλή

Ως επιστημονικός φορέας που εκπροσωπούμε μεγάλο αριθμό οικονομολόγων και λογιστών φοροτεχνικών στην Δυτική Ελλάδα και έπειτα από επαφές με τους Συλλόγους των λογιστών της περιφέρειάς μας, έχουμε διαπιστώσει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται από τα μέλη μας και τους συναδέλφους μας, προκειμένου να ανταποκριθούν στα αυξημένα καθήκοντά τους και τις απαιτήσεις που προκύπτουν από όλες τις έκτακτες αποφάσεις που έχουν εκδοθεί λόγω της πανδημίας, αλλά και από τις συνήθεις υποχρεώσεις τους απέναντι στις φορολογικούς και ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Δεδομένου ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα που βιώνουμε την πανδημία, ο χρόνος εκτέλεσης όλων των νέων αποφάσεων αλλά και οι απαιτήσεις των φυσικών προσώπων για θέματά τους, τα οποία απαιτούν χρήση κωδικών taxis, έχει αυξηθεί υπερβολικά, προστιθέμενος στον ήδη αυξημένο παραγωγικό χρόνο των τρεχουσών τακτικών λογιστικών / φορολογικών εργασιών, υπάρχει σοβαρή έλλειψη χρόνου. Επιπρόσθετα δημιουργείται υπερβολικό άγχος και σε πάρα πολλές περιπτώσεις κίνδυνος λάθους και μη ορθής απεικόνισης των λογιστικών και φορολογικών δεδομένων. Δεδομένου ότι κατά τον μήνα Αύγουστο, όλο το κύκλωμα της οικονομικής δραστηριότητας (επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα, οργανισμοί) υπολειτουργεί, λόγω των αδειών και για λόγους ίσης μεταχείρισης στο δικαίωμα θερινής ανάπαυσης των επαγγελματιών λογιστών – φοροτεχνικών, αλλά και για όλους τους ανωτέρω λόγους, θεωρούμε αναγκαία την παράταση της ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι την 30/09/2021.

Ευελπιστούμε στην επίλυση των θεμάτων που σας παραθέτουμε στα πλαίσια της αμοιβαίας συνεργασίας και κατανόησης και επισημαίνουμε ότι το 10ο Περιφερειακό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Β/Δ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, αφουγκράζεται τον παλμό της πραγματικής οικονομίας και θα είναι πάντα αρωγός με την υποβολή προτάσεων και την επισήμανση θεμάτων προς βελτίωση.

Ο Πρόεδρος του 10ου Π.Τ. του Ο.Ε.Ε.
Γεώργιος Παππάς

Πηγή