Στην εκπομπή mega Σαββατοκύριακο μίλησε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής σχετικά με την διασύνδεση των ταμειακών συστημάτων με τα pos, τις διασταυρώσεις που γίνονται αυτή τη περίοδο για τα εισοδήματα μέχρι 10.000, τις επιστροφές, την  πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης, κ.ά.

Διασύνδεση pos-ταμειακών

Σχετικά με την διασύνδεση pos ταμειακών, ο Διοικητής σημείωσε ότι θα ανοίξει πάλι χρηματοδότηση : «Θα δώσουμε την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να πάρουν χρηματοδότηση για να εκσυγχρονίσουν το εξοπλισμό τους».
Τόνισε επίσης ότι, το αργότερο έως τις 29.2.204 πρέπει όλες οι επιχειρήσεις που έχουν υποχρέωση να έχουν ταμειακή μηχανή να έχουν αναβαθμίσει τις συσκευές τους είτε να έχουν πάρει κάποια νέα.
Πρόσθεσε επίσης ότι σε λίγες ημέρες θα υπάρχει μια ιστοσελίδα στην ΑΑΔΕ η οποία θα δείχνει την πρόοδο αυτού του έργου.

Ο  Διοικητής ανέφερε επίσης :  «Έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα, ο ευρύτερος μας στόχος είναι το σύνολο των ψηφιακών λειτουργιών να ωθεί προς την έκδοση της απόδειξης γιατί με τον τρόπο αυτό θα φτάσουμε στο επόμενο βήμα, ο φόρος για κάθε επιχείρηση να υπολογίζεται σε καθημερινή βάση από τα δεδομένα που λαμβάνουμε σε πραγματικό χρόνο, όλο αυτό το άγχος που έχουμε σήμερα να πάμε στον λογιστή να μαζέψουμε τα χαρτιά, τα παραστατικά, κ.λπ. θέλουμε να είναι παρελθόν, και ξέρετε θα είναι παρελθόν σε παγκόσμιο επίπεδο. Στα επόμενα δέκα χρόνια δεν θα μιλάμε για “ηλεκτρονική τιμολόγηση”, θα μιλάμε για “τιμολόγηση”, δεν θα υπάρχει άλλος τρόπος…»

Για την πλατφόρμα του επιδόματος θέρμανσης, ο Διοικητής σημείωσε ότι θα ανοίξει στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Δείτε το σχετικό video:

Πηγή