Αθήνα 6.8.2021
Αρ. Πρωτ.: 1880

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες υπήρξαν  δημοσιεύματα στα οποία γίνεται αναφορά για παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο συναδέλφων μας από την ΔΟΥ Χολαργού για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους, καθώς πολίτες κατήγγειλαν ότι πήγαν στην ΔΟΥ στις 11:00 το πρωί και βρήκαν τις πόρτες κλειστές.

Το πραγματικό γεγονός είναι ότι την Τετάρτη 4.8.2021 η Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού και Οργάνωσης της ΑΑΔΕ, κατόπιν εντολής της Διοίκησης έστειλε προς τις υπηρεσίες της Αττικής το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο ανέφερε τα εξής:

«Δεδομένων των βεβαρημένων περιβαλλοντολογικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην Αττική εξαιτίας του καύσωνα και των καταστροφικών πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει, σήμερα 4.8.2021 οι υπηρεσίες που βρίσκονται στο νομό Αττικής θα λειτουργήσουν μόνο με το προσωπικό ασφαλείας. Στο τέλος της ημέρας θα γίνει επανεκτίμηση και θα ενημερωθείτε σχετικά. Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τις υπηρεσίες αρμοδιότητάς σας».

Ως εκ τούτου καμία ΔΟΥ δεν ήταν κλειστή και το προσωπικό ασφαλείας εξυπηρετούσε τις επείγουσες ανάγκες των πολιτών. Αυτό έγινε και με την ΔΟΥ Χολαργού για την οποία διατάχθηκε από την Διοίκηση της ΑΑΔΕ πειθαρχική έρευνα μετά από καταγγελία φορολογούμενων πολιτών.

Να σημειωθεί ότι όπως προβλέπεται από τον νόμο σε αυτές τις περιπτώσεις προηγείται προκαταρκτική έρευνα ή ΕΔΕ και αν προκύψουν ευθύνες τότε παραπέμπονται οι υπάλληλοι βάσει πορισματικής έκθεσης.

Συνεπώς δεν μπορεί να γίνει καμία παραπομπή σε πειθαρχικό πριν από την ολοκλήρωση του ελέγχου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ

O  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ  

Πηγή