Τα νέα του ΕΣΠΑ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 6ο Φόρουμ της EUSAIR στις σλοβενικές ακτές

24/5/2021

Το 6ο Φόρουμ της EUSAIR πραγματοποιήθηκε στις ακτές της Σλοβενίας στις 11 και 12 Μαΐου και ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η επιδημία επηρέασε τόσο τη μορφή όσο και το περιεχόμενο του Φόρουμ, με αποτέλεσμα η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί κυρίως διαδικτυακά μέσω μίας ειδικής διαδραστικής πλατφόρμας. Παρά την υβριδική μορφή της εκδήλωσης, το Φόρουμ συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και καίρια θέματα της ΕΕ και της μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου, όπως η ανακοίνωση της Σλοβενικής προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, η ανάκαμψη, η ανθεκτικότητα, η πράσινη συνδεσιμότητα, η γαλάζια ανάπτυξη και η διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Την πρώτη ημέρα το Φόρουμ ασχολήθηκε, μέσω μιας πλούσιας συζήτησης, με τις κυκλικές οικονομίες, ενώ τη δεύτερη ημέρα, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής βραβείων «Ανεμόμυλοι Αριστείας», όπου βραβεύτηκαν τα άτομα της κοινωνίας των πολιτών που συνέβαλαν ουσιαστικά  στη διάδοση της ιδέας των μακροπεριφερειακών στρατηγικών της ΕΕ. Η τελετή απονομής επίσης ολοκληρώθηκε με το διαγωνισμό «YOUNG PORPI» για τις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες μεταξύ των μαθητών λυκείου και των φοιτητών των πανεπιστημίων της περιοχής.

Με την ολοκλήρωση του Φόρουμ, η Σλοβενία παρέδωσε συμβολικά την προεδρία στην Αλβανία. Με την ευκαιρία αυτή, η Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανίας, Olta Xhacka, δήλωσε ότι οι καλές πρακτικές της σλοβενικής προεδρίας θα συνεχιστούν, με βασικό άξονα τη νεολαία.

Είδος

Σχετικά αρχεία

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 25/5/2021

Πηγή