Οι πρόεδροι των γαλλικών εργοδοτικών οργανώσεων Medef και Confindustria κάλεσαν τον Εμmανουέλ Μακρόν και τον Μάριο Ντράγκι να «ανακοινώσουν αντιδημοφιλή μέτρα» για να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για «πλήρη περικοπή» του ρωσικού φυσικού αερίου που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών.

«Είναι προφανές ότι δεν θα έχουμε άλλο ρωσικό αέριο μέχρι το τέλος του έτους, είτε από επιλογή μας, είτε από επιλογή των Ρώσων», δήλωσε ο Πρόεδρος της Medef, Ζοφρουά Ρου ντε Μπεζιέ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Παρίσι με τον Ιταλό ομόλογό του Κάρλο Μπονόμι στο πλαίσιο του 4ου Γαλλοϊταλικού Οικονομικού Φόρουμ.

«Θα πρέπει να γίνει αύξηση στις τιμές της ενέργειας για τους καταναλωτές, υποστήριξε ο ντε Μπεζιέ, προτρέποντας τη γαλλική κυβέρνηση να «ανακοινώσει μη δημοφιλή μέτρα» το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με το αφεντικό της Medef, ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν πρέπει «να πει την αλήθεια στους συμπολίτες μας»

Ο Ιταλός ομόλογός του, Κάρλο Μπονόμι, προέτρεψε επίσης τους πολιτικούς ηγέτες να «κάνουν δύσκολες επιλογές» για «να βρουν συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε».

«Μπορούμε να εξετάσουμε την πλήρη περικοπή» των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου, προειδοποίησε το αφεντικό της Confindustria και πρόσθεσε: «Πρέπει να αντιδράσουμε γρήγορα και οι  απαντήσεις (που θα δοθούν) δεν θα είναι εύκολες γιατί τα προβλήματα είναι δύσκολα».

Ο Μπονόμι τόνισε πώς πρέπει να γίνουν «πρόσθετες προσπάθειες από τον βιομηχανικό κόσμο» και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει «να κοιτάξει προς τη Μεσόγειο» για να αποκτήσει προμήθειες φυσικού αερίου, παρά τον «ανταγωνισμό από την Τουρκία» στην περιοχή και «την παρουσία της Κίνας».

Πηγή