Στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας πραγματοποιεί επίσκεψη σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναγνωρίζοντας ότι υπήρξαν κάποια προβλήματα στην αρχική ανταπόκριση στον φονικό σεισμό.

«Την πρώτη μέρα αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα, αλλά μετά τη δεύτερη μέρα και σήμερα η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», είπε σημειώνοντας ότι υπήρξαν προβλήματα στους δρόμους και στα αεροδρόμια, αλλά η κατάσταση θα βελτιώνεται καθημερινά. «Αύριο και στη συνέχεια θα είναι καλύτερα. Αντιμετωπίζουμε ακόμη κάποια θέματα με τα καύσιμα … αλλά θα τα ξεπεράσουμε και αυτά», πρόσθεσε μετά την επίσκεψή του σε καταυλισμούς που έστησε η AFAD, η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

Κατά την επίσκεψή του στην επαρχία Καχραμάνμαράς κοντά στο επίκεντρο του σεισμού ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 8.574. Πλέον συνολικά μαζί με τους νεκρούς της Συρίας έχουν καταμετρηθεί 11.200 νεκροί.

Ο Ερντογάν κάλεσε επίσης τον τουρκικό λαό να δείξει υπομονή και να παραμείνει ενωμένος. Οι πολίτες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη μόνο τις ανακοινώσεις των αρχών και να αγνοούν τους «προβοκάτορες», συνέχισε.

Να σημειωθεί ότι χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτύρονται για έλλειψη πόρων και αργή ανταπόκριση από τους αξιωματούχους.

Θα χτιστούν νέα σπίτια, διαβεβαίωσε, υποσχόμενος ότι δεν θα μείνει κανείς στους δρόμους. «Είναι η ώρα να είμαστε ενωμένοι», πρόσθεσε ο Ερντογάν. Η κυβέρνηση στοχεύει να χτίσει κατοικίες εντός ενός έτους για όσους έχουν μείνει χωρίς στέγη στις 10 επαρχίες που επηρεάζονται, εξήγησε.

naftemporiki.gr

Πηγή