Σύμφωνα με την ενημέρωση του Ν. Χαρδαλιά πριν λίγο, ανακοινώθηκε ότι ξεκινούν από τη Δευτέρα, 31.05, τη λειτουργία τους τα γυμναστήρια, όπως και τα υπαίθρια γήπεδα 5×5 και μπάσκετ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η επιτροπή όρισε σήμερα το ποσοστό τηλεργασίας από 50% σε 25% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Δείτε το σχετικό video:

Το κείμενο της ερώτησης και της απάντησης  του Κ.Χαρδαλιά :

Λ. ΖΑΧΑΡΗΣ: Κύριε Χαρδαλιά, ποιο θα είναι το ποσοστό υποχρεωτικής τηλεργασίας για τους εργαζομένους τον Ιούνιο; Η υποχρέωση για self-test θα φέρει αλλαγές στα μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται στους χώρους εργασίας ως προς τις αποστάσεις, τις μάσκες ή θα μπορούσαν να φέρουν το τέλος ή την μείωση της τηλεργασίας; Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω αν αναμένεται το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων της εστίασης μέσα στον Ιούνιο και αν θα αφορά σε πλήρως εμβολιασμένους ή μόνο με την πρώτη δόση.

Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Ξεκινάω λίγο ανάποδα. Βήμα-βήμα, κάθε βδομάδα αξιολογούμε τα δεδομένα, συζητάμε με την Επιτροπή και προχωράμε στο επόμενο βήμα. Δεν μπορούμε να σας πούμε από τώρα εάν μέσα στον Ιούνιο θα συμβεί το ένα ή το άλλο. Δεν έχει αξία να εκφέρουμε ο καθένας την άποψη μας, το τι θα θέλαμε να συμβεί.

Προφανώς θέλουμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Όμως αυτό θα πρέπει να γίνει, όπως είπε πολύ σωστά ο Καθηγητής και λέει και η Επιτροπή των Επιδημιολόγων, και συμφωνούμε όλοι εν τέλει, χωρίς μεγάλο ρίσκο να έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που σιγά- σιγά αρχίζουμε να ξεπερνάμε.

Στην τηλεργασία νομίζω σήμερα πήρε απόφαση η Επιτροπή για μείωση στο 25%. Δηλαδή και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα πλέον η τηλεργασία από 50%, αν δεν κάνω λάθος, μειώνεται στο 25%.

Άρα και στο κομμάτι αυτό σιγά-σιγά έρχονται πίσω στην εργασία τους και οι εργαζόμενοι και τα στελέχη των επιχειρήσεων και όλοι όσοι πρέπει, πάντα βέβαια η κάθε επιχείρηση και κάθε τομέας του Δημοσίου, ειδικά με τους ανθρώπους που μπορεί να έχουν υποκείμενα νοσήματα, η κατάσταση της υγείας τους να είναι πιο δύσκολη.

Προφανώς θα βάλουν τις προτεραιότητες τους. Όμως σήμερα νομίζω η Επιτροπή, όχι νομίζω, είμαι σίγουρος, απλά δεν πρόλαβα να σας το ανακοινώσω, έχει μειώσει την τηλεργασία από το 50% στο 25%.

Πηγή