Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Η άνοδος προήλθε κυρίως από την υψηλή κεφαλαιοποίηση (FTSE Large Cap) 0,8% ενώ η μεσαία κεφαλαιοποίηση μειώθηκε κατά (-0,23%) και με χαμηλές συναλλαγές.

Ξεπεράστηκε στο τέλος της συνεδρίασης το ‘τείχος’ των 900 μονάδων Γενικού Δείκτη στο ελληνικό χρηματιστήριο και μάλιστα με ικανοποιητικές συναλλαγές που ξεπέρασαν τα 56 εκατ. Ευρώ. Την ανοδική κίνηση και υπέρβαση των 900 μονάδων πραγματοποίησαν κυρίως οι τραπεζικές μετοχές μαζί βέβαια με την μετοχή του ΟΤΕ που αξιοποίησε την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου. Να σημειώσουμε ότι μετά τη λήξη της συνεδρίασης ανακοίνωσε (θετικά) αποτελέσματα α’ εξαμήνου και η ΕΤΕ.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στο τέλος της συνεδρίασης στις 903,33 μονάδες με άνοδο 0,85% και αξία συναλλαγών στα 56,5 εκατ. Ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 66 έκλεισαν ανοδικά και οι 42 πτωτικά.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Τηλεπικοινωνιών (2,12%), της Τεχνολογίας (2,06%), των Τραπεζών (1,96%) , οι κατασκευές -υλικά (0,95%) και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Ταξιδιών -Αναψυχής (-1,25%), Προσωπικών-Οικιακών Προϊόντων (-0,85%), Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,94%) Εμπορίου (-0,85%).

Η άνοδος προήλθε κυρίως από την υψηλή κεφαλαιοποίηση (FTSE Large Cap) 0,8% ενώ η μεσαία κεφαλαιοποίηση μειώθηκε κατά (-0,23%) και με χαμηλές συναλλαγές. Πολύ ισχυρή άνοδο και με υψηλές συναλλαγές είχε η μετοχή της Πειραιώς (4,15%), η ΕΤΕ (2,26%), η Alpha Bank (1,59%), η Eurobank επέστρεψε στα 0,8 ευρώ (άνοδο 1,27%) ενώ η μετοχή του ΟΤΕ αυξήθηκε κατά 2,21%.

Η σημερινή συνεδρίαση άφησε ίχνη αισιοδοξίας ότι ίσως ο Αύγουστος δεν θα είναι τόσο βαρετός όσο πιστεύαμε. Η ανοδική αντίδραση των τραπεζών δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει ενώ δυναμική έχουν και τα μη χρηματοοικονομικά blue chips. Γενικότερα ελπίζουμε να μην αλλάξει το κλίμα στο διάστημα μέχρι τον Σεπτέμβριο όταν θα ξαναγίνουν οι αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή