«Συζητάμε το πώς μπορούμε να βρούμε ακριβώς την ισορροπία της λειτουργίας της βραχυχρόνιας μίσθωσης, αλλά και της εξισορρόπησης με τη λειτουργία των ξενοδοχειακών μας καταλυμάτων που δίνουν τη μάχη της ελληνικής φιλοξενίας εδώ και χρόνια» δήλωσε  η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, για το θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Αirbnb και του τουρισμού των 365 ημερών η κ. Ζαχαράκη ανέφερε ότι είναι δύο θέματα τα οποία γνωρίζει και λαμβάνει μέτρα το υπουργείο Τουρισμού.

 «Έχει ξεκινήσει ένας πολύ μεγάλος διάλογος και σε ευρωπαϊκό επίπεδο είπε η κ. Ζαχαράκη. Συζητάμε το πώς μπορούμε να βρούμε ακριβώς την ισορροπία και της λειτουργίας της βραχυχρόνιας μίσθωσης, αλλά και της εξισορρόπησης με τη λειτουργία με τα ξενοδοχειακά μας καταλύματα που δίνουν τη μάχη της ελληνικής φιλοξενίας εδώ και χρόνια», διευκρίνισε.

Αναφορικά με την προσέλκυση βορειοευρωπαίων τουριστών που ενδιαφέρονται να ξεχειμωνιάσουν στην Ελλάδα λόγω του ηπιότερου κλίματος η υφυπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι «η Ελλάδα, όλο τον χρόνο, με πιο ήπιες θερμοκρασίες, με εξαιρετική ποιότητα ζωής μπορεί να φιλοξενήσει κόσμο».

Μιλώντας για την καμπάνια προώθησης του προγράμματος «Τουρισμός 365 ημερών» επισήμανε ότι έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με τους πρέσβεις από τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία καθώς και με τοπικές ενώσεις σε περιοχές όπου θα μπορούσαν – λόγω των απευθείας πτήσεων και της ύπαρξης μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων- να διαθέσουν αυτές τις κλίνες.

Πηγή