Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι όρισε το Σάββατο την 1η Οκτωβρίου ως στόχο για την έγκριση της ατζέντας υποδομών και κοινωνικών δαπανών του προέδρου Τζο Μπάιντεν πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε μια επιστολή «Αγαπητέ συνάδελφε» προς τους Δημοκρατικούς, η κα. Πελόζι προειδοποίησε επίσης για την καθυστέρηση της αναμενόμενης ψηφοφορίας της επόμενης εβδομάδας για ψήφισμα του προϋπολογισμού ύψους 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, την οποία ορισμένοι κεντρώοι του κόμματος έχουν απειλήσει ότι δεν θα υποστηρίξουν.

«Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην έγκριση του ψηφίσματος του προϋπολογισμού απειλεί το χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη της ιστορικής προόδου και το όραμα που διέπει τους Δημοκρατικούς», ανέφερε στην επιστολή της.

Η Γερουσία έχει ήδη εγκρίνει τόσο ένα δισεκατομμύριο για το νομοσχέδιο των υποδομών για την ανοικοδόμηση των δρόμων, των γεφυρών, των αεροδρομίων και των πλωτών οδών της Αμερικής, όσο και το ψήφισμα του προϋπολογισμού, το οποίο περιλαμβάνει οδηγίες δαπανών για το φιλόδοξο σχέδιο του Μπάιντεν για την εκπαίδευση, την παιδική φροντίδα, την υγειονομική περίθαλψη και τα μέτρα για το κλίμα.

«Το Σώμα εργάζεται σκληρά για να υιοθετήσει τόσο το Build Back Better Plan όσο και το διακομματικό νομοσχέδιο για τις υποδομήές πριν από την 1η Οκτωβρίου, όταν θα τεθεί σε ισχύ το νομοσχέδιο», ανέφερε στην επιστολή η Νάνσι Πέλοζι.

Το νομοσχέδιο για τις υποδομές και το σαρωτικό πακέτο κοινωνικών δαπανών αποτελούν κορυφαίες εγχώριες προτεραιότητες για τον κ. Μπάιντεν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Πηγή