Το Twitter το Σάββατο ενημέρωσε την εφαρμογή του στο App Store της Apple ώστε να αρχίσει να χρεώνει 8$ για τα περιζήτητα μπλε «τικ»  που σηματοδοτεί την επαλήθευση και πιστοποίηση των λογαριασμών.

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική αλλάγη στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων.

Η αλλαγή έρχεται μια εβδομάδα αφότου η εταιρεία πέρασε στα χέρια του Έλον Μασκ. Μασκ ανέλαβε την εταιρεία.  Twitter είπε ότι όσοι “εγγραφούν τώρα” για 7,99 $ το μήνα μπορούν να λάβουν το μπλε σημάδι επιλογής δίπλα στα ονόματα χρηστών τους, “όπως ακριβώς οι διασημότητες, οι εταιρείες και οι πολιτικοί που ήδη ακολουθείτε”.

Σύμφωνα με την ειδοποίηση στις συσκευές iOS, άλλα πλεονεκτήματα είναι «οι μισές διαφημίσεις», η δυνατότητα δημοσίευσης βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας  και κατάταξη προτεραιότητας για ποιοτικό περιεχόμενο.

Το νέο αφεντικό του Twitter ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα την πρόθεσή του να δημιουργήσει έσοδα από το δίκτυο  και να το καταστήσει λιγότερο εξαρτημένο από τις διαφημίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, έχει ξεκινήσει μπαράζ απολύσεων στην επιχείρηση με στόχο να διώξει το μισό προσωπικό – 3.700 εργαζόμενους  από τους 7.500 της εταιρείας, ενώ όσοι απολύονται ενημερώνονται μέσω email.

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ κάλεσε τον Μάσκ να φροντίσει «ώστε τα ανθρώπινα δικαιώματα να βρίσκονται στο κέντρο της διαχείρισης του Twitter υπό τη διεύθυνσή σας”

naftemporiki.gr

Πηγή