«Δεν ξεπουλιέται η ΔΕΗ», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στα κόμματα της αντιπολίτευσης και όχι μόνο, η ανακοίνωση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού.  

Ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στον Real fm, σημείωσε ότι «Στόχος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στη ΔΕΗ, είναι να αντληθούν 5 δισ. μέσα στα επόμενα 5 χρόνια», ενώ τόνισε ότι τα χρήματα θα αξιοποιηθούν για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εξαγορά παραγωγικών μονάδων πράσινης ενέργειας στα Βαλκάνια. 

«Η ΔΕΗ δεν πουλά το 17% αλλά επιλέγει αύξηση μετοχικού κεφαλαίο με προορισμό των χρημάτων όχι στην μείωση χρέους, αλλά να πάνε στη βελτίωση της επόμενης μέρα της ΔΕΗ και των καταναλωτών», είπε, ενώ  εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με την άντληση κεφαλαίων από την αγορά, θα υπάρξουν χαμηλότερες τιμές ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις χωρίς να επιβαρυνθεί το κράτος.

Υπογράμμισε επίσης, ότι δεν παραχωρείται management και δεν πρόκειται για ξεπούλημα,  « Αν ήθελε κάποιος να ξεπουλήσει δεν θα πήγαινε με την σημερινή αξία της μετοχής που είναι πολλαπλάσια από αυτή που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός 

Πηγή