ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

    Έχοντας  ξεχάσει πότε είναι μέρα και πότε νύχτα, έχοντας γίνει το πληκτρολόγιο συνέχεια των χεριών μας, έχοντας χάσει στην κυριολεξία την επαφή με τις οικογένειες μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης.

    Η κυβέρνηση μας αντιμετωπίζει ως ένα απλό και άψυχο εξάρτημα το οποίο άβουλα είναι υποχρεωμένο να διεκπεραιώνει τις δεκάδες δηλωτικές υποχρεώσεις και τις εκατοντάδες νέες πλατφόρμες που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια (οι οποίες είναι στην αρμοδιότητα του κράτους).

    Η ΕΦΕΕΑ, αλλά και το σύνολο των λογιστών πανελλαδικά, έχουν σηκώσει κεφάλι, αντιδρώντας στις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που μας έχουν επιβάλει αλλά και αναγνωρίζοντας ότι ο μονόδρομος του συσπειρωμένου στις ενώσεις μας αγώνας αρχίζει να γίνεται ο εφιάλτης τους.

    Έχει περάσει μόλις 1,5 μήνας από την τελευταία μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση των λογιστών (στην Αθήνα κάτω από το υπουργείο Οικονομικών), και αντί να ολοκληρώνουμε τη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ακόμα ασχολούμαστε με κάθε είδους νέα έμπνευση του υπουργείου που έχει προκύψει (νέες πλατφόρμες, My data, προσαρμογή σε εργατικές συμβάσεις κλπ κλπ)

    Οι συνάδελφοι έχουμε διατρανώσει ότι απαιτούμε τον μήνα Αύγουστο ως μήνα ξεκούρασης, χωρίς δηλωτικές υποχρεώσεις. Στον αντίποδα το υπουργείο θέλει να μας «διευκολύνει» δίνοντας παράταση στις δηλώσεις έως 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022. Είναι ξεκάθαρο ότι σκοπός του είναι να μας σπάσει τον τσαμπουκά και να κάνει σαφές ποιος είναι το «αφεντικό».  Η προκλητική αυτή απαξίωση της δουλειάς μας, και της ζωής μας θα πάρει την απάντηση που της αξίζει.

    Σήμερα 22 Ιουλίου 2022 η ΕΦΕΕΑ στην Αθήνα, όπως και σε πολλές άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα προχώρησαν, κόντρα στον προκλητικό εμπαιγμό της κυβέρνησης σε μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

    Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων που βρεθήκαμε και σήμερα στο αγωνιστικό μετερίζι.  Προσπαθήσαμε να καταθέσουμε υπόμνημα  με τα αιτήματά μας αλλά μας ενημέρωσαν στελέχη του υπουργείου ότι ο κος Σταϊκούρας δεν βρίσκεται στο υπουργείου αλλά κάνει διακοπές σε κάποιο νησί. Τους δηλώνουμε ότι το δικαίωμα μας να κάνουμε και εμείς διακοπές τον Αύγουστο σε κάποιο νησί (ή σε κάποιο άλλο μέρος) θα το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ 30/09/2022
ΥΠΟΒΟΛΗ MY DATA, ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, 31/12/2022
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο αγωνιστικό σταθμό.

Πηγή