«Τι νόημα έχει να υποβάλλουμε όλους τους τουρίστες εκ νέου και σε rapid test στα σύνορα, εάν ζητάμε να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή απόδειξη ότι έχουν περάσει covid ή να έχουν αρνητικό PCR 72 ωρών για να έρθουν στην Ελλάδα, για το οποίο μάλιστα πληρώνουν από 50 έως 100 ευρώ έκαστος;», ανέφερε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Ο κ. Τάσιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξέφρασε τον προβληματισμό των συναδέλφων του για τις μεγάλες ουρές, όπως υποστήριξε, που παρατηρήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα του Προμαχώνα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει “καμπανάκι” στην τουριστική αγορά. 

«Πέρυσι είχαμε προβλήματα επειδή δεν υπήρχαν όλα τα “όπλα” ασφαλούς εισόδου στη χώρα που σήμερα διαθέτουμε», είπε,  ενώ ζήτησε στο εξής, να γίνεται καλύτερη επιχειρησιακή διαχείριση των ροών στις κυκλοφοριακές λωρίδες και να υποβάλλονται σε δειγματοληπτικούς ελέγχους από τον ΕΟΔΥ επιβάτες που προέρχονται από χώρες με επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα. 

«Είναι ένα μεγάλο ζήτημα ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα και θα μας απασχολήσει περισσότερο από τις 20 Ιουνίου και έπειτα, όταν οι τουριστικές ροές μέσω των Βαλκανίων θα αυξάνονται, ενώ αντίστοιχο πρόβλημα θα παρουσιαστεί και στα αεροδρόμια, με αποτέλεσμα η χώρα να κινδυνεύει με δυσφήμιση εξαιτίας της ταλαιπωρίας», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Επίσης, αναφέρθηκε στα 6 επιπλέον μέτρα στήριξης που ζητούν οι ξενοδόχοι με επιστολή τους στα συναρμόδια υπουργεία, καθώς «ουσιαστικές πληρότητες δεν αναμένονται πριν τον Ιούλιο, αφού σύμφωνα με την ΠΟΞ οι κρατήσεις είναι στο 0 και στο 0 παραμένουν εννοείται και οι προκαταβολές και τα έσοδα».

Πηγή