Με απόφαση που υπογράφηκε μόλις προ λίγη ώρα και η οποία θα δημοσιευθεί άμεσα, διορθώνονται οι αδικίες απόρριψης επιστρεπτέας προκαταβολής σε μεγάλο αριθμό περιπτώσεων όπου, η καταγγελία λόγω συνταξιοδότησης (έντυπο Ε6), ελήφθη ως απόλυση, με συνέπεια την απαίτηση για επιστροφή του συνόλου της επιστρεπτέας προκαταβολής για μερικές χιλιάδες επιχειρήσεις, λόγω μη τήρησης του επιπέδου απασχόλησης.

Το ζήτημα αυτό έγινε αντιληπτό από πολλούς συναδέλφους που το συζήτησαν με τον επιστημονικό συνεργάτη του κόμβου μας συνάδελφο Γιώργο Χριστόπουλο, τον πρόεδρο της ΠΟΦΕΕ Βασίλη Καμπάνη και τον Αντιπρόεδρο του ΟΕΕ, Αβραάμ Πανίδη.

Χρειάστηκε η ενημερωτική συνεργασία (σημ. 45 λεπτά ψηφιακά) με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Οικ. κο Θάνο Πετραλιά ο οποίος ως γνωστό έχει βοηθήσει σε περιπτώσεις παρόμοιων «αστοχιών» των εφαρμογών.

Ο Γενικός Γραμματέας «ψύρισε» όντως τις λεπτομέρειες και εντοπίστηκε «ο δαίμων» της ελεγκτικής επεξεργασίας του αρχείου της ΕΡΓΑΝΗ!

Η απόφαση θα δημοσιευθεί την Δευτέρα και θα απελευθερωθούν οι ανυπαίτιες επιχειρήσεις που «ζήτησαν τα ρέστα» – ως συνήθως – από τον «φέροντα όλες τις αμαρτίες» Λογιστή Φοροτεχνικό.

Πηγή