ΕΛΕΠΑ

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συνδέλφισσες μας, να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους πυρόπληκτους, που αποτελεί το σημαντικότερο και σπουδαιότερο μας όπλο!

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πληγείσες περιοχές είναι πάρα πολλές και ότι οι πυροπαθείς είναι χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα απευθύνουμε κάλεσμα για να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης όπως:

– νερά,
– φρυγανιές,
– παξιμάδια,
– κρουασάν,
– μπισκότα,
– ρύζι,
– μακαρόνια,
– όσπρια,
– λάδι,
– κονσέρβες,
– είδη προσωπικής υγιεινής (οδοντόκρεμες, σερβιέτες κ.τ.λ.),
– χαρτικά,
– παιδικές τροφές,
– παιδικές πάνες,
– παυσίπονα.

Τα είδη πρώτης ανάγκης θα μαζεύονται στα γραφεία του σωματείου μας Κάνιγγος 27, 5ος όροφος από Δευτέρα 9/8 έως Παρασκευή 13/8 και ώρες 9.30πμ – 5μμ, και απογευματινές ώρες κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα: 2103802923, 2103835093, 6974517550.

Καλούμε επίσης όλους τους εργαζόμενους να είναι σε ετοιμότητα και εγρήγορση, έτσι ώστε να συνδράμουν και με άλλους τρόπους αν χρειαστεί.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση νομοθετεί και χρυσώνει επιχειρηματικούς ομίλους και μονοπώλια, που στηρίζει με τεράστια πακέτα την δήθεν ‘’πράσινη’’ ανάπτυξη, αφήνει γυμνό και ανοχύρωτο τον λαό απέναντι σε πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ.

Ο εργαζόμενος λαός χρειάζεται να βγάλει τα συμπεράσματά του, να καταλάβει ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος, να μην δείξει καμία εμπιστοσύνη σε κυβέρνηση και ‘’σωτήρες’’!

Η δύναμη μας βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα! Μπαίνουμε όλοι στην πρώτη γραμμή για την επόμενη μέρα στην ζωή των πληγέντων.

Απαιτούμε:

– Χωρίς καμιά καθυστέρηση να παρθούν άμεσα μέτρα , να διατεθούν όλα τα μέσα και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες στην μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών

– Να παρθούν μέτρα για την αποφυγή νέων πυρκαγιών σε δασικές περιοχές με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων εξοπλισμένα με όλα τα αναγκαία μέσα για άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών

– Να κλείσουν όλα τα εργοστάσια και οι χώροι δουλειάς στις περιοχές των πυρκαγιών μέχρι να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων από τις πυρκαγιές και τους υπαρκτούς κινδύνους άμεσων αναζωπυρώσεων.

– Να διασφαλιστεί η καταβολή των μεροκάματων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Να μην υπάρξει καμία άλλη συνέπεια για τους εργαζόμενους με απολύσεις, διαθεσιμότητα, μειώσεις μισθών που σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως δείχνει η εμπειρία, η μεγαλοεργοδοσία αξιοποιεί για να προωθεί τέτοιου είδους σχεδιασμούς

– Να δοθούν αποζημιώσεις σε εργαζόμενους που η δουλειά και το εισόδημά τους είναι σε άμεση εξάρτηση με το δάσος, όπως ρυτινοσυλέκτες, και τώρα μένουν ξεκρέμαστοι χωρίς κανένα εισόδημα στις περιοχές των καταστροφικών πυρκαγιών.

– Την εξασφάλιση κατοικίας, των πρώτων άμεσων αναγκών, την αποκατάσταση των υποδομών, την ταχύτερη δυνατή επιστροφή στα χωριά και στα σπίτια των πληγέντων, την άμεση έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων, την οικονομική στήριξη όλων των οικογενειών, των αγροτών και επαγγελματιών, όσων έχασαν τις δουλειές τους , απαιτούμε άμεσες προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες, εξειδικευμένα συνεργεία.

Πηγή