Στην αγορά έκτασης συνολικού εμβαδού 131.294,573 τ.μ., με την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων, προχώρησε η εισηγμένη ELTON.

Σύμφωνα με την εταιρεία η συγκεκριμένη επενδυτική κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο του σταθερού αναπτυξιακού προσανατολισμού του ομίλου. Η έκταση βρίσκεται στη θέση «Κοκάλι» της Δημοτικής ενότητας Οινοφύτων, του Δήμου Τανάγρας, της Περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Αποτελείται από τριάντα συνεχόμενα ακίνητα που ανήκαν σε διάφορους ιδιοκτήτες και αποκτήθηκε αντί συνολικού τιμήματος 5.349.553,85 ευρώ. Για τη χρηματοδότηση της επένδυσης στο ακίνητο, η εταιρεία θα προβεί στη σύναψη διμερούς Ομολογιακού δανείου αξίας 5.000.000 ευρώ με την Εθνική Τράπεζα διάρκειας 6 ετών, για το οποίο έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των μερών οι σχετικοί όροι και αναμένεται η υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ELTON, Νέστωρ Παπαθανασίου, «η αγορά του ακινήτου θα ενισχύσει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Ομίλου, δίνοντας την δυνατότητα για την επέκταση των εγκαταστάσεων ώστε να αποτελέσουν πολλαπλασιαστή της εμπορικής δυναμικής του, αλλά και να ενισχύουν ακόμα περισσότερο το κορυφαίο επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει η ELTON τόσο στους πελάτες της, όσο και στους προμηθευτές της».

Να σημειωθεί πως ο όμιλος ELTON μετρά 40 χρόνια στην αγορά. Έχει αναδειχθεί στους 50 μεγαλύτερους διανομείς χημικών στην Ευρώπη και ανάμεσα στους 100 μεγαλύτερους παγκοσμίως, ενώ αποτελεί τη δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία στα Βαλκάνια με παρουσία σε 15 χώρες μέσα από 9 διαμετακομιστικά κέντρα. Στο 9μηνο 2022 ο κύκλος εργασιών ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε στα 148 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο, της τάξεως του 35% σε σχέση με τα 109 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο. Ο όμιλος υποστηρίζει με πρώτες ύλες ένα ευρύ φάσμα της βιομηχανίας. Από το σύνολο αυτών ανοδικά κινούνται οι πωλήσεις για τις επιχειρηματικές μονάδες τροφίμων και ποτών, ζωικής διατροφής και αγροχημικών. Η εταιρεία όπως τονίζει επενδύει στην έρευνα στοχεύοντας να φέρνει στην αγορά νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Πηγή