ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42- 46 ΑΘΗΝΑ,Τ.Κ.10434, ΤΗΛ.: 2108224111- 2108834483
http://www.efeea.gr
e-mail [email protected]

Αθήνα, 19/7/2022
Αρ.πρωτ. 2094

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Την Παρασκευή  22/7/2022 στις 11.00 πμ στο Υπουργείο Οικονομικών (Καραγιώργη Σερβίας 10)

Οι λογιστές μέσα από σκληρές συνθήκες εργασίας υλοποιούν καθημερινά όλες τις εργασίες που έχουν επιβαρυνθεί αναφορικά με τις πλατφόρμες της επιδοματικής πολίτικης που εφαρμόζει η κυβέρνηση καθώς και όλες τις δηλωτικές υποχρεώσεις που έχουν επιβάλει τα αρμόδια υπουργεία

Το ΔΣ της ΕΦΕΕΑ πραγματοποίησε ενημερώσεις με επιστολές στους αρμόδιους φορείς, συζητήσεις με επίσκεψη στα γραφεία των υπουργών και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων με αντικείμενο συζήτησης τα αιτήματα και τη διεκδίκηση των συμφερόντων του κλάδου. Οργανώσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στις 9/6 /22 έξω από το υπουργείο Οικονομικών Καραγιώργη Σερβίας 10. Αναμένουμε την ανταπόκρισή τους για την επίλυση όλων των θεμάτων.

Διεκδικούμε όλοι μαζί:

• Παράταση της υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως 30/9/2022

• Παράταση υποβολής στοιχείων των νομικών οντοτήτων στο πληροφοριακό σύστημα κεντρικού μητρώου πραγματικών δικαιούχων έως 31/12/2022.

• Αναβολή της υποχρεωτικότητας των MYDATA για το έτος 2022 και επανεξέταση για το έτος 2023 με αρχικό στάδιο την εφαρμογή της ηλεκτρονική τιμολόγησης.

• Παράταση στην υποβολή των εσόδων mydata για το 2021 έως 31/12/2022.

• Καμία επιβολή προστίμου για αποκλίσεις ή τυπικές παραβάσεις στην υποβολή των mydata.

• Καθιέρωση – θεσμοθέτηση της άδειας ασθένειας του λογιστή (και άδεια μητρότητας για της λογίστριες) με παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων για τους πελάτες μας.

• Καθιέρωση του μήνα Αυγούστου ως περίοδο αδείας για τον κλάδο, με μετάθεση των δηλωτικών υποχρεώσεων.

• Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.

• Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
Σε συζητήσεις που έγιναν με τον Υφυπουργό Οικονομικών και με το Διοικητή της ΑΑΔΕ μας διαβεβαίωσαν ότι θα είναι σε ανοιχτή συνομιλία μαζί μας για την επίλυση των παραπάνω θεμάτων.

Μέχρι και σήμερα δυστυχώς δεν έχει υλοποιηθεί κανένα από τα ζητήματα που έχουμε υποβάλλει με αριθμό πρωτοκόλλου στο υπουργείο.

Διανύουμε μια περίοδο ραγδαίων εξελίξεων στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, στη φορολογική διοίκηση και μετάβασης στη ψηφιακή εποχή. Έχουμε πραγματοποιήσει τεράστια βήματα στην παροχή ηλεκτρονικών φορολογικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών. Έχουμε επιφορτιστεί υπέρμετρα σε σχέση με άλλους επαγγελματίες. Ο κλάδος μας έχει ανταποκριθεί επάξια στις εξελίξεις, αλλά χρειάζεται την υποστήριξη του κράτους.

Απαιτούμε την επίλυση των προβλημάτων μας και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε σε συνεχή εγρήγορση για την επίλυση των αιτημάτων μας.

Το ΔΣ αναλογιζόμενο τη δύσκολη περίοδο που περνάει ο κλάδος μας, συνεχίζει να είναι εκφραστής των προβλημάτων όλων των συναδέλφων.

Προχωράμε όλοι μαζί σε αδιαπραγμάτευτη αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους την Παρασκευή 22/7/ 22 και ώρα 11:00π.μ. έξω από το υπουργείο Οικονομικών Καραγιώργη Σερβίας 10 για να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε λύσεις στα παραπάνω αιτήματά μας
.

Με εκτίμηση

το ΔΣ της ΕΦΕΕΑ

Πρόεδρος
ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Αντιπρόεδρος
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Γεν. Γραμματέας
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΣ
Ταμίας
ΤΣΕΣΜΕΛΗ ΕΙΡΗΝΗ

Τα Μέλη
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ      
ΝΤΑΛΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πηγή