Ο νέος κορωνοϊός ώθησε πέρυσι τις πωλήσεις αλκοόλ κάτω 6%, ή λιγότερες κατά 15,8 δισ. λίτρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Euromonitor.

To socializing χτυπήθηκε σκληρά το 2020 από τους περιορισμούς του Covid-19, οι οποίοι με τη σειρά τους επηρέασαν τις πωλήσεις αλκοόλ.

Από τις 20 κορυφαίες αγορές αλκοόλ στον κόσμο, οι μειώσεις των πωλήσεων ήταν μεγαλύτερες στη Νότια Αφρική, την Ινδία, την Ισπανία και το Βιετνάμ.

Στις ΗΠΑ από την άλλη έπεσαν λιγότερο από 1%.

«Παρά τις αναφορές για ανθρώπους που σπεύδουν να αγοράσουν αλκοόλ στα σούπερ μάρκετ, φωτογραφίες από κενά ράφια και ανησυχίες ότι οι άνθρωποι θα έπιναν περισσότερο όταν περιορίζονταν στα σπίτια τους, αυτά τα στοιχεία πωλήσεων δείχνουν οριστικά ότι αγοράστηκε λιγότερο αλκοόλ το 2020», δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Συμμαχίας για Υπεύθυνη Πόση, Χένρι Άσγουορθ.

«Καθώς οι κοινωνίες αρχίζουν να ανοίγουν εκ νέου, είναι σημαντικό για την ιδιωτική και δημόσια ζωή και την κοινωνία των πολιτών να έρθουν μαζί για να διασφαλίσουν ότι υπάρχει στοχοθετημένη και κατάλληλη υποστήριξη για όσους τη χρειάζονται περισσότερο», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr

Πηγή