Αποδεκτή έγινε σήμερα η προσφορά της Κύπρου για αποστολή βοήθειας στην σεισμόπληκτη Τουρκία.

Η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε προ ολίγου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι η προσφορά της Κύπρου για αποστολή ομάδας διάσωσης έγινε αποδεκτή από την Τουρκία.

Την σχετική πληροφορία έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου.

Σημειώνεται ότι την άμεση ετοιμότητά της είχε εκφράσει η Κύπρος για να συνδράμει στις προσπάθειες διάσωσης μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, ωστόσο η τουρκική πλευρά δεν αποδέχτηκε τη βοήθεια για ομάδα διάσωσης ελαφρού τύπου.

Σύμφωνα με το κυπριακό ΥΠΕΞ, η εν λόγω προσφορά απορρίφθηκε, καθώς οι ανάγκες, στο παρόν τουλάχιστον στάδιο απαιτούν την άμεση αποστολή βαρέου τύπου εξειδικευμένων ομάδων διάσωσης.

Ωστόσο, σήμερα σύμφωνα με το ΥΠΕΞ της Κύπρου, είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί συντονιστική σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή του Επιτρόπου του Πολίτη, του υπουργείου Υγείας, του Ερυθρού Σταυρού και του Παγκυπρίου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού. Στην εν λόγω σύσκεψη σκοπός ήταν να εξεταστούν πρακτικοί τρόποι στήριξης των πληγέντων σε Τουρκία και Συρία.

Πηγή