Νέες κινητοποιήσεις προανήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), για τις επόμενες ημέρες, με αίτημα την απόσυρση των ειδικοτήτων των καλλιτεχνών από το ΠΔ 85/2022 και Επαναφορά των επαγγελμάτων τους στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε).

Ειδικότερα, το Σάββατο 4/2/2023 στις 6.00μμ, θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στην έναρξη του θεσμού «Ελευσίς, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», την Τρίτη 7/2/2023 το απόγευμα οχηματοπορεία που θα ξεκινήσει από το Άλσος Στρατού (θέατρο Badminton) και θα καταλήξει στην υπό κατάληψη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, καθώς και νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη 8/2/2023.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της ΠΟΘΑ αναφέρεται:

«Ο πανικός της κυβέρνησης για τη χθεσινή μας κινητοποίηση (Πέμπτη 2/2/2023), αποδείχτηκε βάσιμος. Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν χθες στο Σύνταγμα σε μία κινητοποίηση τεσσερισήμισι ωρών, με αίτημα την απόσυρση των ειδικοτήτων των καλλιτεχνών από το ΠΔ 85/2022. Κατευθυνθήκαμε προς το Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που είχε συγκληθεί Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να επιδώσουμε ψήφισμα με τα αιτήματά μας, αλλά δεν γίναμε δεκτοί παρά την επιμονή μας. Στη συνέχεια η πορεία κατέλεξε στο κτήριο Τσίλλερ (Εθνικό Θέατρο) στην Αγίου Κωνσταντίνου, όπου διαλύθηκε μετά από λίγη ώρα.

Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης και ο επικοινωνιακός τρόπος που προσπαθεί να διαχειριστεί τα δίκαια αιτήματά μας, δεν μας αφήνει άλλη εναλλακτική από το να συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση τον αγώνα μας. Είμαστε πλέον σίγουροι ότι και η κοινωνία είναι στο πλευρό μας. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας. Το Σάββατο 4/2/2023 στις 6.00μμ, παράσταση διαμαρτυρίας στην έναρξη του θεσμού «Ελευσίς, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», την Τρίτη 7/2/2023 το απόγευμα οργανώνουμε οχηματοπορεία που θα ξεκινήσει από το Άλσος Στρατού (θέατρο Badminton) και θα καταλήξει στην υπό κατάληψη σχολή του Εθνικού Θεάτρου,  καθώς και  ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/2/2023.

Δεν σταματάμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας:

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ  ΤΟΥ Π.Δ.  85/2022 για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.
Επαναφορά των επαγγελμάτων μας στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε).
Ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής  Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας»

Πηγή