Νέες πρωτοβουλίες υποστήριξης θα εφαρμοστούν πιλοτικά σε εννέα περιοχές της Αγγλίας με τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης από την COVID-19, συμπεριλαμβανομένων και των παραλλαγμένων στελεχών, υπό το πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης να ενισχύσει τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ, αλλά και την αυτοαπομόνωση, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Τα περιστατικά των μολύνσεων στη Βρετανία είναι ακόμη χαμηλά, αλλά οι συρροές του ινδικού παραλλαγμένου στελέχους, που πιστεύεται ότι είναι πιο μεταδοτικό από το παραλλαγμένο στέλεχος του Κεντ που κυριαρχεί, αυξάνονται, θέτοντας σε κίνδυνο εκτροχιασμού τα σχέδια για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων περιορισμού.

Συνολικά 12 εκατομμύρια λίρες θα διατεθούν από την κυβέρνηση για την κάλυψη του κόστους διαμονής μελών υπεράριθμων οικογενειών, για την παροχή κοινωνικής βοήθειας, αλλά και για τη βοήθεια επικοινωνίας σε όσους δεν έχουν τα αγγλικά ως μητρική τους γλώσσα, μεταξύ άλλων βημάτων που θα γίνουν.

Οι χρηματοδοτήσεις θα διοχετευθούν σε αρκετές περιοχές, μεταξύ αυτών, το Γιόρκσιρ, το Λάνκασιρ και το Χάκνεϊ στο Λονδίνο. «Τα παραλλαγμένα στελέχη είναι εν δυνάμει ο Δούρειος Ίππος για την πρόοδο που κάναμε με σκληρά μέτρα, ενώ είναι πιο σημαντικό από ποτέ να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους δείξουμε την πόρτα εξόδου, ακολουθώντας τους κανόνες της αυτοαπομόνωσης, όταν μας ζητηθεί», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠE, Reuters

Πηγή