Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε πολύ απέναντι στην καλύτερη επίθεση της Ευρωλίγκας, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την πέμπτη ήττα σε έξι αγώνες στην εφετινή Ευρωλίγκα.

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και η ομάδα του, η Παρτίζαν Βελιγραδίου, πέρασαν νικηφόρα με 91-89 από το ΟΑΚΑ και είδαν το ρεκόρ τους να βελτιώνεται σε 3-3, ενώ οι «πράσινοι» υποχώρησαν στο 1-5.

Μαζί με τον Σέρβο τεχνικό στο Ολυμπιακό Στάδιο επέστρεψε και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, όπως και δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, ο Κέβιν Πάντερ που ήταν ο ηγέτης των φιλοξενούμενων και ο Ζακ ΛεΝτέι.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την αμυντική αδυναμία του, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν δέχθηκε 54 πόντους, ενώ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κυνηγούσε στο σκορ, ευρισκόμενος ακόμη και στο -18, στην πρώτη περίοδο.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς έκαναν μεγάλη προσπάθεια, έφτασαν κοντά στην ανατροπή, αλλά η αδυναμία περιορισμού του Πάντερ (29 πόντοι με 6/8 τρίποντα) στα τελευταία λεπτά, συν μερικές ακατανόητες αποφάσεις των διαιτητών στο λυκόφως του αγώνα, όλες εις βάρος του «τριφυλλιού», έκριναν την αναμέτρηση.

Με τον Παναθηναϊκό έκανε ντεμπούτο ο Ντουέιν Μπέικον, που παρά το ότι πήρε κάποιες «τραβηγμένες» προσπάθειες στο τέλος, έδειξε ότι μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντικός στη συνέχεια.

Ο Αμερικανός μέτρησε 17 πόντους με 3/9 δίποντα, 1/6 τρίποντα και 8/9 βολές, ενώ άλλους τόσους πρόσθεσε ο Γουόλτερς και 14 (με 7 ριμπάουντ) είχε ο Γουίλιαμς.

Την επόμενη εβδομάδα ο Παναθηναϊκός περιμένει, πάλι στο ΟΑΚΑ, την Μπασκόνια (11/11, 21:30), ενώ η Παρτίζαν θα ξανακάνει το ταξίδι Βελιγράδι-Αθήνα, καθώς θα την περιμένει στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός (10/11, 21:00).

Τα δεκάλεπτα:  16-31, 41-54, 64-68, 89-91.

Πηγή