Της Βάσως Βεγίρη
[email protected]

Στον καλύτερο μήνα της χρονιάς αναδεικνύεται ο Αύγουστος για την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μασούτης»

Και αυτό οφείλεται στην έμφαση που έχει δώσει η εταιρεία στην ανάπτυξή της σε τουριστικές περιοχές (Χαλκιδική, Κρήτη, Κέρκυρα, Αιγαίο), ενώ παράλληλα δρομολογεί μεγάλη ανάπτυξη του δικτύου της στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Όπως αναφέρει στη «Ν» ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Μασούτης, στόχος για την Αττική είναι η δημιουργία τριών υπεραγορών Grand Μασούτης μέχρι το τέλος του 2023, εκ των οποίων το πρώτο στη Γλυφάδα σε χώρο 2.000 τ.μ. στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, ενώ για τα άλλα δύο αναζητούνται κατάλληλες περιοχές. Τα τρία Grand Μασούτης εντάσσονται στον σχεδιασμό για τη δημιουργία 30 νέων σημείων πώλησης στο λεκανοπέδιο στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με τα οποία το δίκτυό της στην Αττική θα ανέλθει στα 100 καταστήματα, έναντι 70 σήμερα, με τις σχετικές επενδύσεις να εκτιμώνται στα 30 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα -συγκεκριμένα στις αρχές Αυγούστου- τέθηκε επίσης σε λειτουργία από την εταιρεία το πρώτο dark store της αλυσίδας στην Αττική, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Πρόκειται για μια επένδυση της τάξης των 800.000 ευρώ, στην κατεύθυνση της διεύρυνσης της παρουσίας της εταιρείας στο ηλεκτρονικό εμπόριο και καλύπτει τις ανάγκες της Κεντρικής και Βόρειας Αττικής, με περίπου 18.000 κωδικούς προϊόντων.

Στο μεταξύ, χάρη στην πολύ καλή πορεία του τουρισμού φέτος και τη μέχρι σήμερα μεγάλη ανάπτυξη του δικτύου της σε τουριστικές περιοχές της χώρας -όπως Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Κρήτη- η εταιρεία προσβλέπει για το 2022, πάντοτε σύμφωνα με τον κ. Μασούτη, σε αύξηση του τζίρου της στο επίπεδο του 1,150 δισ. ευρώ (σ.σ. συμπεριλαμβανομένων και των εργασιών του ΣΥΝΚΑ στην Κρήτη), έναντι 883 εκατ. ευρώ του 2021.

«Όσες αλυσίδες επένδυσαν σε τουριστικές περιοχές, φέτος βγαίνουν κερδισμένες» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μασούτης, σύμφωνα με τον οποίο μάλιστα πλέον ο Αύγουστος αποτελεί τον καλύτερο μήνα για την εταιρεία στο σύνολο της χρονιάς. Το δίκτυο της αλυσίδας «Μασούτη» αριθμεί σήμερα περί τα 380 καταστήματα. [SID:15476936]

Πηγή