Στην απειλή ότι «όλη η Ουκρανία που παραμένει υπό τον έλεγχο του Κιέβου θα καεί», στην περίπτωση που εξοπλιστεί από τη Δύση με εξελιγμένα οπλικά συστήματα, προχώρησε σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο εφοδιασμός της Ουκρανίας με περισσότερα και πιο τεχνολογικά εξελιγμένα οπλικά συστήματα, θα προκαλέσει μόνο περισσότερους βομβαρδισμούς αντιποίνων από τη Ρωσία υπό το εύρος του ρωσικού πυρηνικού δόγματος.

«Όλη η Ουκρανία που παραμένει υπό τον έλεγχο του Κιέβου θα καεί», σύμφωνα με όσα γραπτώς δήλωσε σε συνέντευξή του προς τη δημοσιογράφο Ναντάνα Φρίντρικσον. Η δημοσιογράφος ρώτησε τον Μεντβέντεφ αν η χρήση οπλικών συστημάτων μακράς ακτίνας δράσης από τους Ουκρανούς είναι ενδεχόμενο να οδηγήσει τη Ρωσία σε διαπραγματεύσεις με το Κίεβο. «Το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το αντίθετο», απάντησε ο Μεντβέντεφ σε σχόλια τα οποία δημοσιοποίησε η Φρίντρικσον στο προφίλ της στο Telegram.

«Μόνο κάποιοι τρελοί από αυτούς που υπάρχουν και είναι αρκετοί, τόσο στο Λευκό Οίκο, όσο και στο Καπιτώλιο μπορούν να ισχυριστούν κάτι τέτοιο».

Σημειώνεται ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε χθες ότι ένας νέος πύραυλος που θα διπλασιάσει την ακτίνα δράσης των βομβαρδισμών που πραγματοποιεί η Ουκρανία, έχει συμπεριληφθεί σε ένα πακέτο αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας οικονομικής αξίας 2,175 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή