Ποδαρικό με γρίπη το 2023, καθώς μήνας γρίπης θα είναι ο Ιανουάριος, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τουλάχιστον για όσους δεν εμβολιάζονται.

Όπως εξήγησε η κ. Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τα πρώτα κρούσματα έχουν κάνει την εμφάνιση τους ήδη από το Νοέμβρη, ενώ το κύμα ιώσεων και γρίπης θα παραμείνει σίγουρα μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου, καθώς αναμένεται αύξηση κρουσμάτων.

Σχετικά με τον covid, ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας….ακόμη, σχολιάζοντας την νεότερη έξαρση στην Κίνα. Τόνισε όμως πως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει ξεχάσει τη χρήση μάσκας και αντισηπτικού, γεγονός που αναμένεται να επιβαρύνει την κατάσταση.

Για τις ελλείψεις φαρμάκων, είπε ότι μετά τις 8 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι καταγραφές στις αποθήκες, θα σταματήσουν οι εξαγωγές φαρμάκων ενώ προτεραιότητα αποτελεί η καταγραφή ελλείψεων στα νοσοκομεία.

Απευθυνόμενη στους γονείς, σημείωσε ότι δεν χρειάζεται να πανικοβάλλονται εάν δεν βρίσκουν αντιπυρετικά για τα παιδιά τους. Ωστόσο, ανέφερε ότι  η καλύτερη λύση είναι η άμεση διακομιδή τους σε κάποιο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας.

Πηγή