Με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας (Π.Ο.Ε.), Παναγιώτη Κοντουσιάδη, τον Β’ Αντιπρόεδρο Σωτήρη Ντέκα και τον Γενικό Γραμματέα Παναγιώτη Τσώκο συναντήθηκε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Βουλή.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τον Υπεύθυνο ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργο Μουλκιώτη, τον Γραμματέα Τομέα Εργασίας Μιχάλη Καλαντζόπουλο, τον Γραμματέα Ενέργειας Χάρη Δούκα και τον Γραμματέα Συνδικαλιστικού Γιώργο Βασιλόπουλο.

Oι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ανέλυσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον χώρο της ενέργειας.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στην μη υπογραφή μέχρι και σήμερα επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας στις θυγατρικές της ΔΕΠΑ Υποδομών εταιρείες, ΕΔΑ Αττικής, ΕΔΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας και ΔΕΔΑ. Επιπροσθέτως τόνισαν, ότι έλαβαν χώρα μονομερείς μειώσεις μισθών από το νέο ιδιοκτήτη την ιταλική εταιρεία Italgas στους εργαζομένους της εταιρείας ΕΔΑ Αττικής, γεγονός πρωτοφανές!

Μάλιστα, πέραν τούτου, με πρόσφατη απόφαση της, η εταιρεία Italgas προέβη στην απομάκρυνση επτά εργαζομένων -εκ των οποίων δύο είναι συνδικαλιστές- από την ΔΕΠΑ Υποδομών. Τόνισαν ότι το προσωπικό στον όμιλο της ΔΕΠΑ Υποδομών βρίσκεται σε αναβρασμό, καθώς επίκειται η αποχώρηση πολλών εργαζομένων στη ΔΕΔΑ και στην ΕΔΑ Αττικής.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ενημέρωσαν για την έγκαιρη ανάδειξη, με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, του στρατηγικού λάθους της πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ σε μια περίοδο ενεργειακής μετάβασης, όπου πολλές ευρωπαϊκές χώρες ενίσχυσαν το δημόσιο έλεγχο στα δίκτυα ενεργειακών υποδομών.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε ανακοίνωσή του, τονίζει πως εξ αρχής είχε τονίσει και είχε λάβει σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές από την κυβερνητική πλειοψηφία, προκειμένου να διατηρηθούν για μια πενταετία αμετάβλητες οι θέσεις εργασίας στις υπό ιδιωτικοποίηση εταιρείες.

Προς την κατεύθυνση αυτή λειτούργησε και η ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή, αρμόδια για θέματα ενέργειας – ΡΑΕ.

«Παρά ταύτα η κυβέρνηση συνειδητά επέλεξε να αφήσει πλήρως απροστάτευτο το σύνολο των εργαζομένων, δημιουργώντας εργασιακό χάος. Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, είναι σταθερά προσανατολισμένο, να πραγματοποιούνται επενδύσεις στη χώρα με σχέδιο, προγραμματισμό προς το σκοπό της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ παρακολουθεί τις εξελίξεις και παρεμβαίνει όπου και όταν χρειάζεται, έχοντας την εδραία πεποίθηση ότι χρειάζεται να εξασφαλιστεί τόσο το υπάρχον εξειδικευμένο προσωπικό σε κρίσιμες ενεργειακές υποδομές,όσο και τα χρονοδιαγράμματα ανάπτυξης των δικτύων και των χρηματοδοτήσεων των έργων»

Τέλος, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους της Π.Ο.Ε. για τη διαχρονική στήριξη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στα αιτήματα τους, όπως αυτά συζητήθηκαν στη συνάντησή τους και δεσμεύτηκαν για την συνέχεια των πολιτικών και κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών για τα προβλήματα και τον ρόλο των εργαζομένων στον χώρο της ενέργειας.

naftemporiki.gr

Πηγή