Ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ στη Βουλή η πενθήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2023.

Η συζήτηση ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη και ολοκληρώνεται το Σάββατο με την ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η οποία επέχει θέση ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Η πενθήμερη συζήτηση θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και των άλλων πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, η συνεδρίαση αρχίζει με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων και από το μεσημέρι, και μετά, θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών με την αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής τους δύναμης, με πρώτο τον Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ θα μιλήσει και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μετά τον Αλέξη Τσίπρα και πριν την ομιλία του πρωθυπουργού.

Η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή αναμένεται να μοιάζει με «κόλαση», καθώς είναι αρκετά τα ζητήματα που «φορτίζουν» το κλίμα.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον εστιάζει στο κατά πόσο ο πρωθυπουργός θα δώσει ένα στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης για πιθανές νέες παρεμβάσεις σε μια προσπάθεια «αναχαίτισης» της ακρίβειας.

Πηγή