ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΦΕΕ
ΤΚ:63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
ΤΗΛ:2372022924-FAX:2372022984-email:[email protected]
ΤΗΛ:2373065798-FAX:2373065799-email:[email protected]


Δελτίο Τύπου

ΘΕΜΑ: Αναστολή εργασιών Λογιστικών Φοροτεχνικών Γραφείων για το διάστημα από 13 έως 20 Αυγούστου 2021.

Αγαπητοί πελάτες,

Στα πλαίσια υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020, σας ενημερώνουμε ότι το σύστημα υποβολής της ΑΑΔΕ ουσιαστικά άρχισε να λειτουργεί στις 07 Ιουλίου 2021 ενώ η προθεσμία υποβολής εκπνέει στις 10 Σεπτεμβρίου 2021.

Είναι αδιανόητο, το ότι η διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών, ζητά από τους φορολογούμενους μέσω των λογιστών τους, να υποβάλουν μέσα σε 48 ημέρες 6,5 εκατομμύρια δηλώσεις, παράλληλα με πληθώρα δηλωτικών διαδικασιών μέσω πανδημίας, καύσωνα και φυσικών καταστροφών.

Κρίνουμε επίσης σκόπιμη την αναφορά μας ενδεικτικά στην αντίστοιχη περίπτωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, που η προθεσμία θα εκπνεύσει στις 30 Σεπτεμβρίου για τις επιχειρήσεις και στις 30 Νοεμβρίου για τους ιδιώτες.

Προσπαθούμε με παρεμβάσεις μέσω των εκπροσώπων μας για να δοθεί παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου τουλάχιστο!!!

Γνωρίζεται τον αγώνα που καταβάλουμε όλα τα χρόνια της συνεργασίας μας, ν’ αντιμετωπίσουμε για λογαριασμό σας όλα τα στραβά και τ’ ανάποδα που νομοθετούνται από ανθρώπους που δυστυχώς δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με την πραγματική κοινωνία και οικονομία.

Γνωρίζεται επίσης τον αγώνα που καταβάλουμε τα δύο τελευταία χρόνια εργαζόμενοι ακατάπαυστα και χωρίς ξεκούραση εν μέσω πανδημίας και προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε εκτός των άλλων και κάθε δηλωτική διαδικασία (επιδόματα ειδικού σκοπού, επιστρεπτέα προκαταβολή, κα) προς όφελός σας.

Έχουμε χρέος να σας μεταφέρουμε ότι η κατάσταση που βιώνουμε δεν πάει άλλο, κοντεύουμε να τρελαθούμε όλοι εμείς, τα στελέχη μας και οι οικογένειές μας!!!

Για να μπορέσουμε λοιπόν να συνεχίσουμε υγιείς την άσκηση του επαγγέλματός μας, συστήνεται στους συναδέλφους να απέχουν από κάθε εργασία από Παρασκευή 13 έως Παρασκευή 20 Αυγούστου. Περιπτώσεις άμεσης ανάγκης (πχ προσλήψεις, απολύσεις, κα, αναφορικά με τη λειτουργία εποχικών επιχειρήσεων) για το διάστημα αυτό, μπορούν ν’ αντιμετωπιστούν με προσωπικό ασφαλείας.

Με τιμή,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Λιάγγος Δημήτριος

Ο Αντιπρόεδρος
Τσιανάκας Κωνσταντίνος

Ο Γεν. Γραμματέας
Πεγνόγλου Δημήτριος

Ο Ταμίας
Τυρχανίδης Νικόλαος

Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Κιουρτζής Αθανάσιος

Ο Αναπλ. Ταμίας
Παπαγεωργίου Ευάγγελος

Τα μέλη
Διαμαντουλάκη Νικολέτα
Καραγιάλη Κυριακή
Κελεκτσόγλου Θεογνωσία
Μαυρορφίδης Αλέξανδρος
Σιμώνης Ιωάννης

Πηγή