8 Νοέμβριου 2022

Σ.Ε.Ε.Λ.Φ.Ο. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - Συμμετοχή στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης στις 9 Νοέμβριου 2022

Καρδίτσα 07.11.22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕΕΛΦΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ και ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022

Ο Σ.Ε.Ε.Λ.Φ.Ο. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (ΠΟΦΕΕ), αποφάσισε να συμμετάσχει στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης που διοργανώνεται στις 9 Νοέμβριου 2022, για την στήριξη των επιχειρήσεων και νοικοκυριών από τις επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης, και να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχουν καθοριστεί ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα έναντι της ακρίβειας και της υπερχρέωσης.
Στηρίζουμε τα αιτήματα όπως αυτά καθορίζονται από την πρόσκληση της ΓΣΕΒΕΕ για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και προσθέτουμε μεταξύ των άλλων τις πάγιες και λογικές κλαδικές μας διεκδικήσεις για:
–    Άμεση νομοθέτηση του δικαιώματος στην ασθένεια του λογιστή.
–    Κατάργηση των ορίων του άρθρου 38 του ν.2873/2000, υποχρέωση υπογραφής λογιστή στις δηλώσεις όλων των επιχειρήσεων ανεξαρτήτου μεγέθους.
–    Τον εξορθολογισμό των εξοντωτικών προστίμων του ΚΦΔ.
–    Νομοθέτηση του χρόνου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με δεσμευτικές ημερομηνίες για όλους του εμπλεκόμενους φορείς.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος        Γιώργος Παπαδημητρίου
Ο Αντιπρόεδρος    Κώστας Συρόπουλος
Ο Γ. Γραμματέας    Κώστας Λαμπρόπουλος
Η Ταμίας        Γεωργία Νταντάμη
Το Μέλος        Αποστολόπουλος Αλέξανδρος   

Πηγή