Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τον μεγάλο «αγγλικό» τελικό του Champions League, ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι.

Η τελική αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στο γήπεδο «Ντραγκάο» του Πόρτο, παρουσία φιλάθλων.

Να σημειωθεί ότι η Πορτογαλία βρίσκεται στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας, δηλαδή κατά την επιστροφή τους οι Βρετανοί δεν χρειάζεται να παραμείνουν σε καραντίνα.

Καθώς χιλιάδες οπαδοί του αγγλικού ποδοσφαίρου συρρέουν στο Πόρτο για τον τελικό του Σάββατου, τα ξενοδοχεία και τα μπαρ της πόλης ελπίζουν ότι ο τελικός θα προσφέρει την απαραίτητη για την τουριστική ανάκαμψη ώθηση στον κλάδο και θα αποτελέσει την αρχή του τέλους της κατάρρευσης στην οποία τον οδήγησε η πανδημία.

«Δίνει σίγουρα μια ώθηση στα περισσότερα ξενοδοχεία», δήλωσε ο γενικός διευθυντής ξενοδοχείου Φρανσίσκο Μπρίτο στο Reuters. «Κανείς δεν πίστευε ποτέ ότι θα μπορούσαμε να βιώσουμε ένα τόσο βάναυσο χτύπημα … είναι μεγάλη ικανοποίηση να επιστρέψω στην επιχείρηση», πρόσθεσε.

Ο τουριστικός τομέας της Πορτογαλίας υπέφερε σοβαρά καθώς πέρυσι με την πανδημία υπέστη τα χειρότερα αποτελέσματα από τα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις σε ολόκληρο το Πόρτο ήταν ως επί το πλείστον άδειες, αφήνοντας τους εργαζόμενους στα όρια. Πολλοί έμειναν άνεργοι.

Εκείνοι που κατάφεραν να παραμείνουν, παλεύουν για να επιβιώσουν. Επομένως όλοι αναθάρρησαν όταν αυτό το μήνα η UEFA μετέφερε τον τελικό από την Κωνσταντινούπολη στο «Ντραγκάο» του Πόρτο, αφού η Τουρκία προστέθηκε στην «κόκκινη λίστα» της βρετανικής κυβέρνησης.

Μερικά από τα ξενοδοχεία της πόλης κατάφεραν να ανοίξουν ξανά καθώς η ζήτηση αυξήθηκε εκθετικά λόγω του αγώνα, δήλωσε ο Μπρίτο.

Αν και οι περισσότεροι από τους 16.500 οπαδούς που θα επιτραπούν στο γήπεδο θα πρέπει να ολοκληρώσουν το ταξίδι εντός 24 ωρών από τον τελικό και να παραμείνουν σε «φούσκα» κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, πολλοί άλλοι έχουν ταξιδέψει στο Πόρτο για να υποστηρίξουν τις ομάδες τους από τα «παρασκήνια».

Ο συνιδιοκτήτης του αθλητικού μπαρ Adega, Ολιβιέ Ραμάδας, είπε ότι οι κλήσεις και τα email από τους οπαδούς που θέλουν να κλείσουν τραπέζι για την ημέρα του αγώνα άρχισαν να έρχονται από την ημέρα της ανακοίνωσης της UEFA.

«Όταν μάθαμε την είδηση ​​αισθανθήκαμε μια τεράστια χαρά», είπε. «Θα αναζωογονήσει την πόλη», εκτίμησε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από The Guardian

Πηγή