Ο κορωνοϊός σταμάτησε πολλές από τις δραστηριότητές μας. Μία από αυτές ήταν το γυμναστήριο. Ήταν πράγματι ένας σκληρός ενάμιση χρόνος για τον κλάδο σε ολόκληρο τον κόσμο. Από την αρχή της πανδημίας, το 22% των κέντρων υγείας στις ΗΠΑ έκλεισαν οριστικά, αφήνοντας εκτός εργασίας 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους, σύμφωνα με την International Health Racquet & Sportsclub Association

EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Αλλά για τα γυμναστήρια που κατάφεραν να παραμείνουν ανοικτά, ήρθε η ανάπτυξη.

Το Planet Fitness αύξησε τα έσοδά του κατά 241% το προηγούμενο τρίμηνο σε σύγκριση με το 2020 και πρόσθεσε 700.000 νέα μέλη.

Ο Colin Waggett, Διευθύνων Σύμβουλος του πολυτελούς γυμναστηρίου Third Space με έδρα το Λονδίνο, δήλωσε ότι τα κλαμπ του βλέπουν χαμηλά όλων των εποχών σε ακυρώσεις για μαθήματα με προκράτηση (3%).

Η Xpontential, η μπουτίκ εταιρεία γυμναστικής που κατέχει μάρκες όπως το Club Pilates και το Pure Barre, δήλωσε ότι τα έσοδα ήταν μόνο 13% χαμηλότερα από το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

REUTERS/LEE SMITH

Τον Μάιο, όταν οι περιορισμοί χωρητικότητας για τον Covid άρθηκαν σε όλες τις ΗΠΑ, η κίνηση στο γυμναστήριο επέστρεψε στο 83% των επιπέδων πριν από την πανδημία. Αλλά οι γεμάτες αίθουσες μπορεί να μην διαρκέσουν για πολύ.

Η παραλλαγή Δέλτα έχει ήδη ωθήσει τις κυβερνήσεις των πόλεων στη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Ορλεάνη να απαιτήσουν εμβόλια στους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των γυμναστηρίων. Και σε ορισμένες πολιτείες, πιο πρόσφατα στο Όρεγκον, οι εντολές μάσκας σε εσωτερικούς χώρους επιστρέφουν για να δυσκολέψουν λίγο περισσότερο όσους αθλούνται.

REUTERS/LEE SMITH

Ο διευθύνων σύμβουλος του Planet Fitness, Chris Rondeau, δήλωσε στο CNBC αυτήν την εβδομάδα ότι περίπου 150 κλαμπ απαιτούν μάσκες σύμφωνα με τις τοπικές οδηγίες, αλλά ελπίζει ότι η υποχρεωτικότητα θα κρατήσει λίγο.

Ποιες εταιρείες ωφελήθηκαν

Στο μεταξύ απιελούνται εταιρείες που φέρνουν τη γυμναστική στο σπίτι και οι όποιες ωφελήθηκαν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Για να ανταποκριθεί στη ζήτηση για τα ποδήλατα και άλλα όγνανα, η Peloton άνοιξε πρόσφατα το πρώτο της εργοστάσιο στις ΗΠΑ στο Οχάιο. Και ακόμη και όταν αυτό το τρέχον κύμα Covid υποχωρήσει, τα περισσότερα δεδομένα δείχνουν ότι η γυμναστική στο σπίτι θα παραμείνει και θα συνυπάρχει με τα γυμναστήρια.

SHUTTERSTOCK

Το 70% των χρηστών του προγράμματος γυμναστικής στο διαδίκτυο σχεδιάζει να συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί μετά την πανδημία, σύμφωνα με στοιχεία της McKinsey.

Το 40% των χρηστών του Peloton έχουν επίσης μια κάρτα μέλους στο γυμναστήριο, σύμφωνα με την εταιρεία.
Κοιτάζοντας στο μέλλον, η πορεία των γυμναστηρίων μοιάζει με εκείνη του φυσικού γραφείου, προβλέπει το morning brew. Οι εξελίξεις στην τεχνολογία έχουν κάνει τη γυμναστική στο σπίτι πιο βολική, αλλά πολλοί επιθυμούν την ανθρώπινη συναναστροφή και  εξοπλισμό που δεν μπορούν να έχουν στο σπίτι.

naftemporikigr

Πηγή