Συνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται πάνω από τις 880 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,07% και με την Eurobank στο +3,88%.

Άνοδο 1,04% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.128,69 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 2,41%.

Στο ταμπλό, πέραν της Eurobank, η Alpha Bank σημειώνει κέρδη 3%, με την Πειραιώς στο +2,9%. Στο +1,2% η Εθνική. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ. Ήπια υποχωρούν ΕΛΧΑ και Coca Cola.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημειώνουν επιφυλακτική άνοδο την Πέμπτη, καθώς οι αγορές αφομοίωσαν τα τελευταία μηνύματα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σχετικά με τις αυξήσεις επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,3% αργά το πρωί. Οι μετοχές της λιανικής σημείωσαν άνοδο 1,5% ενώ οι βασικοί πόροι διολίσθησαν 0,3%. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,5%.

Οι επιφυλακτικές συναλλαγές για τις ευρωπαϊκές μετοχές έρχονται μετά από ένα υψηλότερο κλείσιμο την Τετάρτη, καθώς οι παγκόσμιες αγορές προσπάθησαν να ανακάμψουν από μια ευρεία υποχώρηση την προηγούμενη συνεδρίαση.

Στις ΗΠΑ, οι μετοχές σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη, αφού τα πρακτικά της συνεδρίασης πολιτικής της Federal Reserve τον Μάιο έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από ό,τι είχε προβλέψει η αγορά.

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed στις 3-4 Μαΐου έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι είδαν την ανάγκη να αυξήσουν τα επιτόκια γρήγορα, και πιθανώς περισσότερο από ό,τι τιμολόγησε η αγορά, για να καταπνίξουν τις πρόσφατες πληθωριστικές πιέσεις.

naftemporiki.gr

Πηγή