Το Bitcoin άγγιξε το υψηλότερο ενδοημερήσιο επίπεδό του τους τελευταίους έξι μήνες την Πέμπτη, πλησιάζοντας τα 25.000 δολάρια.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε αγοραία αξία έφτασε τα 24.769 δολάρια, ενισχυμένο κατά 11% από 24 ώρες νωρίτερα και το υψηλότερο ενδοημερήσιο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2022.

Το ether ενισχύθηκε επίσης περίπου 9%. Η άνοδος ακολούθησε ένα άλμα στις συναλλαγές στις ΗΠΑ την Τετάρτη για τα ψηφιακά νομίσματα και μετοχές που σχετίζονται με κρυπτογράφηση.

Μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές κλείνουν την «πόρτα»: Η Fed και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) στοχεύουν να απομακρύνουν τις παραδοσιακές τράπεζες από τα κρυπτονομίσματα και να περιορίσουν τις επαφές μεταξύ του «κρυπτό-οικοσυστήματος» και του κλασικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η απομόνωση της κλασικής οικονομία από την crypto θα γίνει πιέζοντας τις τράπεζες να κόψουν τους δεσμούς με όσους αγοράζουν κρυπτονομίσματα και περιορίζοντας τη δυνατότητά τους να συνδέονται με το πραγματικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

naftemporiki.gr

Πηγή