Κεραυνός εν αιθρία για το γηροκομείο Βόλου – Κατάσχεση λογαριασμών απο το ΙΚΑ

Για οφειλές 1.350.000 € – Στον αέρα η λειτουργία του ιδρύματος

Κεραυνός εν αιθρία για το γηροκομείο Βόλου - Κατάσχεση λογαριασμών απο το ΙΚΑ
04.10.2016 | 19:54
Προσπαθούν ακόμη να συνέλθουν απο το ισχυρό σοκ που υπέστησαν τόσο η διοίκηση του Γηροκομείου Βόλου όσο και οι εργαζόμενοι και ηλικιωμένοι του ιδρύματος. Το ΙΚΑ κατάσχεσε τραπεζικούς λογαριασμούς, μέσω των οποίων γινόταν η πληρωμή του προσωπικού, αλλά και προσωπικούς λογαριασμούς του προέδρου και διοικητικά υπεύθυνου του Ιδρύματος Παύλου Πάνου, για οφειλές 1.350.000 €
Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος Παύλος Πάνος, αναφέρει ότι λόγω της κατάσχεσης, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ δεν τους έχει καταβληθεί το επίδομα της καλοκαιρινής τους άδειας.Ο ίδιος εξήγησε ότι σήμερα έγινε προσπάθεια να γίνει ανάληψη 40.000 € περίπου για να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι τον Αύγουστο, να πάρουν προκαταβολή του Σεπτέμβρη και να πληρωθούν το επίδομα αδείας, αλλά η τράπεζα ενημέρωσε ότι το ΙΚΑ προχώρησε σε κατάσταση του λογαριασμού για οφειλές.Το ΙΚΑ δεν σταμάτησε εκεί, αλλά κατάσχεσε και προσωπικούς λογαριασμούς του προέδρου του Δ.Σ. Παύλου Πάνου, ως διοικητικά υπεύθυνο του Γηροκομείου Βόλου.
Τα χρήματα του συγκεκριμένου λογαριασμού συγκεντρώνονται από τις συντάξεις των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο και τα ενοίκια και ο πρόεδρος του Ιδρύματος ερμηνεύει την κίνηση του ΙΚΑ ως κατάρρευση του ιδρύματος.
Επίσης υπάρχει χρέος προς την Εφορία ύψους 500.000 €, που πληρώνεται από τα οφειλόμενα χρήματα του ΠΕΔΥ προς το Γηροκομείο, εδώ και 2,5 χρόνια, με αποτέλεσμα η οφειλή να έχει μειωθεί στις 50.000 €.
Ο κ. Πάνος τόνισε ότι, η Διοίκηση σκοπεύει μετά την εξόφληση της Εφορίας, τα χρήματα προς το Ίδρυμα από το ΠΕΔΥ να κατατίθενται προς το ΙΚΑ, ώστε να αρχίσει να εξοφλείται η οφειλή 1.350.000 €, που υπάρχει από τις προηγούμενες Διοικήσεις του Ιδρύματος. Ακόμη τόνισε ότι είναι γνωστή προς το ΠΕΔΥ η πρόθεση της Διοίκησης του Ιδρύματος να πουλήσει δύο ακίνητα ιδιοκτησίας του, για να δοθούν τα χρήματα έναντι της οφειλής.
Ο Παύλος Πάνος ζητάει από το ΙΚΑ να πάρει πίσω την απόφαση για κατάσχεση των λογαριασμών, διότι πρόκειται για Ίδρυμα και όχι για ιδιώτη, προειδοποιώντας ότι αν επιμείνει θα είναι το «κύκνειο άσμα» για το Γηροκομείο Βόλου.
Αύριο Τετάρτη 5/10/2016 στις 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και συγκέντρωση προσωπικού με θέμα την κατάσχεση λογαριασμών από το ΙΚΑ.