Οικονομικά αποτελέσματα Α’ εξαμήνου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του για τη συγκεκριμένη περίοδο, ανακοίνωσε ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Huawei. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το πρώτο εξάμηνο, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας έφτασαν τα 320,4 δισ. γιουάν,(49,6 δισ.δολ.) με το καθαρό περιθώριο κέρδους της να φτάνει τα 9.8%.

Τα έσοδα από το Carrier Business Group ανήλθαν σε 136,9 δισ. γιουάν,(21,22 δισ.δολ.) τα έσοδα από το Enterprise Business Group σε 42,9 δισ.γιουάν (6,6 δισ.δολ) και τα έσοδα από το Consumer Business Group σε 135,7 δισ. γιουάν (21,03 δισ.δολ.)

«Έχουμε θέσει τους στρατηγικούς μας στόχους για τα επόμενα πέντε χρόνια», δήλωσε ο Eric Xu, Rotating President της Huawei. «Ο στόχος μας είναι να επιβιώσουμε και να το κάνουμε βιώσιμα. Αυτό θα το επιτύχουμε δημιουργώντας πρακτική αξία για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας. Παρά την πτώση των εσόδων στον τομέα καταναλωτικών προϊόντων που προκλήθηκαν από εξωτερικούς παράγοντες, είμαστε σίγουροι ότι τα έσοδα από τους τομείς Επιχειρήσεων και Παρόχων θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται σταθερά».

Ο Xu σημείωσε πως: «Ήταν δύσκολες εποχές και όλοι οι εργαζόμενοί μας συνεχίζουν να προσπαθούν με εξαιρετική αποφασιστικότητα και δύναμη. Θέλω να ευχαριστήσω κάθε μέλος της ομάδας της Huawei για την απίστευτη προσπάθειά τους. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε βαθιά ότι η δύναμη της ψηφιακής τεχνολογίας παρέχει νέες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος αυτή τη στιγμή. Θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε για να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση ενός ευφυούς κόσμου με χαμηλές εκπομπές άνθρακα».

Ο Όμιλος Huawei ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο υποδομών, έξυπνων συσκευών και Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT), απασχολώντας 197.000 εργαζόμενους.Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από τρία δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο.

Όπως επισημαίνει η Huawei, στην Ελλάδα ηγείται των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων η Huawei παρέχει συνεχώς, σε όλους τους παρόχους, ανταγωνιστικά, καινοτόμα και αδιάλειπτα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και τεχνογνωσία προστιθέμενης αξίας με σημαντικά οφέλη για τη χώρα. Στον τομέα των Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών, η Huawei Ελλάδος εισάγει ψηφιακές, καινοτόμες ιδέες και πιλοτικές εφαρμογές τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Στον τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων η Huawei Ελλάδος παρουσιάζει δυναμική ανάπτυξη και κατέχει ηγετική θέση και μερίδιο αγοράς στα smartphone, tablets και wearables που διαθέτει.

Τέλος, στον τομέα της ενέργειας η Huawei προσφέρει πλήρως ψηφιοποιημένες έξυπνες λύσεις Smart PV Solution, αξιοποιώντας πάνω από 30 χρόνια τεχνογνωσίας ψηφιακής τεχνολογίας. Η παρουσία της επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα στον κλάδο της παραγωγής ενέργειας, τις δυνατότητες Λειτουργίας και Συντήρησης (O&M), τη σύνδεση στο δίκτυο και την ασφάλεια και θέτει τα θεμέλια ώστε η ηλιακή ενέργεια να αποτελέσει μελλοντικά την κύρια πηγή ενέργειας.

Βελτιστοποιώντας την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, η Huawei έχει συμβάλλει στην ηλεκτροδότηση μεγάλων πληθυσμών οικιακών καταναλωτών και βιομηχανιών παγκοσμίως αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την αυξανόμενη ζήτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, τοποθετούμενη με αυτό τον τρόπο δυναμικά στη νέα εποχή της αγοράς φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή