[22.03.2017]

Αγαπητέ/ή συνάδελφε,

Η χώρα μας βρίσκεται ακόμα μια χρονιά σε καθεστώς κρίσης και αβεβαιότητας. Η ανάγκη ανάσχεσης του αρνητικού κλίματος είναι απαραίτητη όσο ποτέ.

Είναι πεποίθηση μας, ότι ο δρόμος προς τη σταθερότητα και την ανάπτυξη περνάει από την τεκμηρίωση και τη δημοσίευση των προβλημάτων και των προσδοκιών που έχει το παραγωγικό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, σημαντικό μέρος του οποίου εκπροσωπείται από τα μέλη μας.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, αποφασίσαμε να συνδράμουμε μαζί με άλλα επιμελητήρια και φορείς (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, ΕΒΕΑ, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ΤΕΕ κλπ) στην πανελλαδική έρευνα της UNITYFOUR, ώστε να αποτυπωθεί το επίπεδο του οικονομικού κλίματος και της μελλοντικής πορείας της αγοράς σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων.

Η διαδικασία είναι απλή και διαρκεί 5 λεπτά.

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να συμμετέχετε στην έρευνα.

https://www.surveymonkey.com/r/unityfour2017

Αναλυτικότερα, η έρευνα καλύπτει ενδεικτικά τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

1. Τον βαθμό επιρροής της πολιτικής αστάθειας, της φορολογίας, του νέου ασφαλιστικού πλαισίου, της έλλειψης τραπεζικής ρευστότητας, της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς και του μισθολογικού κόστους στην ανάπτυξη των εργασιών
2. Την ικανότητα πληρωμής των μηναίων και ετήσιων υποχρεώσεων προς το κράτος, τις τράπεζες, τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές
3. Την προσδοκία για την πορεία του κύκλου εργασιών τους το 2017
4. Την εκτίμηση για την αύξηση ή μείωση του απασχολούμενου προσωπικού το επόμενο 12μηνο
Το δείγμα των απαντήσεων θα είναι αντιπροσωπευτικό του αντικειμένου δραστηριότητας και του μεγέθους των εργασιών των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση, θα προβληθούν κυρίως από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο ενώ η πλήρης ανάλυση τους θα δημοσιευθεί σε πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες. Παράλληλα, η έρευνα θα σταλθεί στην Αγγλική της έκδοση στους ανταποκριτές των ξένων μέσων και πρακτορείων ώστε να διαδοθεί και στο εξωτερικό η καταγραφή των δυσκολιών και οι προσδοκίες των μελών μας.

Η συμμετοχή σας είναι σημαντική.

Σας ευχαριστούμε πολύ,

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας