Με παρέμβασή της στην Ολομέλεια η ευρωβουλευτής της ΝΔ, κα Ελεονώρα Μελέτη, κατέδειξε δηκτικά το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού και ρητορικής μίσους προς άτομα ΛΟΑΤΚΙ, άτομα με αναπηρία και γυναίκες.

Η κα Μελέτη υπογράμμισε το πόσο πολύ έχουν αυξηθεί τα περιστατικά λεκτικής βίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να γίνονται θύματα λεκτικής κακοποίησης και εξευτελισμού για τις απόψεις τους, τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, την αναπηρία τους και το φύλο τους με τις επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία να είναι τεράστιες και να φτάνουν συχνά σε περιπτώσεις αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με την ευρωβουλευτή, η λεκτική βία οφείλει να αποκτήσει την ίδια βαρύτητα με την σωματική βία και να έχει συνέπειες στον θύτη με στόχο να προστατευτούν πέρα από τα σώματα και οι ανθρώπινες ψυχές.

Κλείνοντας τον λόγο της, η κα. Μελέτη κατέστησε σαφές ότι η ρητορική μίσους είναι σκληρή μορφή βίας και ως τέτοια πρέπει να αρχίζει να αντιμετωπίζεται και όχι ως καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου.

Πηγή