Καινοτομία

Καινοτομήστε γιατί

1. Όλες οι μορφές καινοτομίας επιδοτούνται με πολύ υψηλό ποσοστό επιδότησης από ευρωπαϊκά και εγχώρια προγράμματα.

2. Η αγορά έχει πάντα ανάγκη από καινοτόμες ιδέες, που θα μετουσιωθούν σε επιχειρήσεις.

3. Οι καινοτόμες επιχειρήσεις έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν σε περιόδους οικονομικής ύφεσης.

4. Η καινοτομία σας προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας.

5. Η καινοτομία είναι η κινητήριος δύναμη της ανάπτυξης.

6. Το γεγονός ότι δημιουργήσατε μια καινοτόμο επιχείρηση ή υπηρεσία αποτελεί από μόνο του ένα μέσο προβολής.

7. Απολαμβάνετε ευνοϊκότερη φορολογία.

Τι να προσέξετε

1. Μια καινοτόμος ιδέα από μόνη της δεν σας εξασφαλίζει την επιτυχία. Απαιτείται ξεκάθαρο επιχειρησιακό σχέδιο, προσωπική εργασία, εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.

2. Η καινοτομία δεν αντιμετωπίζεται θετικά πάντα. Είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε δυσπιστία, καχυποψία, αυστηρή κριτική, δυσφήμιση από τους ανταγωνιστές σας.

3. Η διαδικασία για τη σύσταση μιας επιχείρησης δεν είναι εύκολη. Πρέπει να είστε έτοιμοι να έρθετε αντιμέτωποι με τεράστιο όγκο γραφειοκρατίας και αλλεπάλληλες επισκέψεις σε δημόσιους φορείς και οργανισμούς.

4. Μπορεί να υπάρξει δυσκολία στην εύρεση εξειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού.

Τι σας συμβουλεύει η  Κουκλουμπέρης και Συνεργάτες (Λογιστικές, Φοροτεχνικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες)

Όσον αφορά την καινοτομία δεν υπάρχουν σύντομοι δρόμοι ούτε μαγικές συνταγές. Στην εταιρεία  Κουκλουμπέρης και Συνεργάτες (Λογιστικές, Φοροτεχνικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες) στηρίζουμε κάθε καινοτομική ιδέα, αρκεί αυτή να συνοδεύεται από τις προϋποθέσεις που θα την μετατρέψουν σε επιτυχημένο εγχείρημα!
Γι’ αυτό σας συμβουλεύουμε:
– Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθείτε τι έχει ανάγκη η αγορά. Εντοπίστε σε ποιους κλάδους υπάρχουν κενά σε προϊόντα και υπηρεσίες και φροντίστε να τα καλύψετε
– Χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια, αργά και σταθερά βήματα και ώριμη σκέψη πριν από κάθε κίνηση
– Καινοτομία δεν σημαίνει και ικανότητα. Μια επιχείρηση – καινοτομική ή μη – χρειάζεται κάποιον με ηγετικές ικανότητες, γνώση του αντικειμένου και επιχειρηματικό δαιμόνιο
– Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για ενδεχόμενη αποτυχία
– Όσον αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις, είναι σημαντικό να ακούτε τη γνώμη των πελατών σας και να αντιλαμβάνεστε τις ανάγκες τους
– Συνεργαστείτε με ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια
Κατανοώντας ότι η καινοτομία αποτελεί τη νέα επιχειρηματική αναγκαιότητα, στην εταιρεία  Κουκλουμπέρης και Συνεργάτες (Λογιστικές, Φοροτεχνικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες) έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πακέτο συμβουλευτικών υπηρεσιών για όλες τις νέες και υφιστάμενες καινοτομικές επιχειρήσεις. Από την επιχειρηματική ιδέα μέχρι την υλοποίησή της, είμαστε κοντά σας για να σας προσφέρουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια που πρέπει να έχετε στη φαρέτρα σας.

Η εταιρεία  Κουκλουμπέρης και Συνεργάτες (Λογιστικές, Φοροτεχνικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες) χαράζει τον δρόμο και σας οδηγεί με σταθερά βήματα στην επιτυχία!

Έχετε ερωτήσεις για την Καινοτομία ;

Έχετε ερωτήσεις Συμβουλευτικής φύσεως ;