Στην αύξηση των μισθών εστιάζει η κυβερνητική πολιτική μέχρι το τέλος της τετραετίας, με στόχο ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 950 ευρώ, ενώ ο μέσος μισθός τα 1.500, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στο studio της NaftemporikiTV στην 88η ΔΕΘ.

Ο κ. Καραγκούνης τόνισε ότι τα παραπάνω είναι βασική επιδίωξη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια και ο πληθωρισμός. «Εκεί είναι η μεγάλη πρόκληση για εμάς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στις δαπάνες που έχουν συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Είναι 3 δισεκ. ευρώ, που αφορούν κατά βάση την παιδεία, την υγεία και τις συντάξεις».

Επιπλέον, ο κ. Καραγκούνης έκανε εμμέσως κριτική στην αντιπολίτευση, δήλωσε: «όλα τα κόμματα κρινόμαστε από τις προτάσεις που κάνουμε. Ακολουθούμε μια αναπτυξιακή πολιτική; Θέλουμε περισσότερες θέσεις εργασίας; Θέλουμε περισσότερες επενδύσεις στην χώρα; Είμαστε υπέρ ενός φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος ή ο καθένας μπορεί να έχει απόψεις και αντιλήψεις άλλων δεκαετιών περί μεγαλύτερης παρεμβατικότητας του κράτους; Αυτό δεν φέρνει περισσότερες θέσεις εργασίας».

Πηγή