Νεκρός έπεσε Ισπανός πιλότος αφότου δύο αεροσκάφη ακροβατικών σόου συγκρούστηκαν στον αέρα την Κυριακή στην πόλη Μπέγια στην Πορτογαλία, κατά τη διάρκεια επίδειξης.

Κατά τη σύγκρουση, το ένα από αυτά συνετρίβη και τυλίχθηκε στις φλόγες, ανακοίνωσε η πορτογαλική Πολεμική Αεροπορία (PAF).

Το περιστατικό συνέβη στις 4:05 μ.μ. τοπική ώρα (1505 GMT) κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής επίδειξης στην οποία συμμετείχαν άλλα πέντε ακροβατικά αεροπλάνα.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

«Η πολεμική αεροπορία ανακοινώνει με λύπη της ότι στις 4:05 μ.μ. (1505 GMT), στην αεροπορική επίδειξη της Μπέγια, δύο αεροπλάνα έπεσαν θύματα ατυχήματος κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της πορτογαλικής πολεμικής αεροπορίας, μετέδωσε το AFP.

Αυτόπτες μάρτυρες παρακολουθούσαν με τρόμο τα αεροπλάνα να πετούν σε σχηματισμό πριν το ένα χάσει τον έλεγχο και συγκρουστεί με το άλλο.

Το αεροπλάνο που χτυπήθηκε συνέχισε να ανεβαίνει πριν αρχίσει μια δραματική κάθοδο, στροβιλίζοντας προς το έδαφος.

Και τα δύο εμπλεκόμενα αεροσκάφη ήταν μοντέλα Yakovlev Yak-52, τα οποία χρησιμοποιούνται από τις ισπανικές και πορτογαλικές ομάδες σχηματισμού Yakstars σε αεροπορικές επιδείξεις.

Έχουν ξεκινήσει έρευνες για το ατύχημα

Η Αστυνομία Δημόσιας Ασφάλειας, σε συνεργασία με την Εισαγγελία και το Γραφείο Πρόληψης και Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων, έχουν ξεκινήσει έρευνα για το ατύχημα.

Το τραγικό αυτό περιστατικό έρχεται λίγες ημέρες μετά τον θάνατο ενός πιλότου της βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας σε συντριβή ενός Spitfire κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη Μάχη της Βρετανίας στη RAF Coningsby στο Lincolnshire.

Το αεροσκάφος κατέπεσε κατά τη διάρκεια επίδειξης, με αποτέλεσμα το θάνατο του πιλότου.

Η PAF, η οποία διοργάνωσε την επίδειξη σε αεροπορική βάση στην Μπέγια, 180 χιλιόμετρα (110 μίλια) νότια της Λισαβόνας, δήλωσε ότι στο ατύχημα ενεπλάκησαν αεροσκάφη της ακροβατικής περιπόλου YAK STARS.

Το ακροβατικό σόου περιλαμβάνει Πορτογάλους και Ισπανούς πιλότους και περιγράφηκε από την PAF ως η «μεγαλύτερη πολιτική ομάδα ακροβατικών στη νότια Ευρώπη».

Με πληροφορίες από Reuters

Πηγή